Actualitate

ȘOFERIȚA CARE A LOVIT INTENȚIONAT MOTOCICLETA UNUI POLIȚIST, DUPĂ GRATII! Vezi aici dinamica accidentului de pe Calea Eroilor

Femeia de 32 de ani din Berca, cea care a lovit intenționat un polițist aflat pe motocicletă, provocând un grav accident rutier, își va petrece următoarele 30 de zile după gratii. După ce miercuri noapte a fost reținută pentru 24 de ore, joi după amiază magistrații au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele tinerei.

Subcomisarul Remus Nicula, de la IPJ Buzău, a prezentat pas cu pas la Focus Tv dinamica accidentului. Potrivit scms. Remus Nicula, miercuri seară, pe Bulevardul Unirii, polițistul aflat pe motocicletă i-a făcut semn tinerei șoferițe să tragă pe dreapta, după ce a depistat defecțiuni la sistemul de iluminare al mașinii. Conducătoarea auto nu a oprit, ci și-a văzut de drum. Polițistul a pornit în urmărirea mașinii, a folosit sistemele luminoase și acustice încercând să oprească autoturismul, însă fără rezultat. Femeia și-a continuat drumul, la intersecția străzilor Patriei și Unirii a virat dreapta, a ajuns pe o străduță îngustă între blocuri, iar apoi din nou pe Unirii, pe acest traseu existând suspiciuni că șoferița ar fi trecut pe roșu. În cele din urmă, șoferița ajunge pe Calea Eroilor, unde circulă pe banda de lângă bordură iar când polițistul ajunge paralel cu mașina ei și-i face semn din nou să oprească, femeia virează brusc și acroșează motocicleta cu partea din față. Vehiculul pe două roți a fost proiectat într-un taxi, apoi a luat foc. Femeia a fugit de la locul accidentului, fiind prinsă după câțiva kilometri. A fost testată cu etilotestul dar și cu aparatul DrugTest, rezultatele fiind negative. Femeia nu a putut explica de ce a procedat așa, a mai spus scms. Remus Nicula.

Anchetatorii continuă verificările în acest caz, audiază martori și vizionează imagini surprinse de mai multe camere de supraveghere din oraș, pentru a stabili exact ce s-a întâmplat miercuri seară.

Între timp, IPJ Buzău a emis un comunicat de presă referitor la accidentul de pe Calea Eroilor. Redăm mai jos comunicatul integral.

“În ziua de 19 august a.c., în jurul orei 19.30, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Unirii din municipiu, pe sensul de mers Buzău spre Ploiești, o șoferiță de 32 de ani din Berca, ar fi schimbat direcția de deplasare cu intenția de a acroșa un motociclist de 29 de ani, care conducea o autospecială de Poliție și care se deplasa în același sens. În urma impactului motocicleta a ricoșat într-un alt autoturism și a luat foc.Din primele cercetari a reieșit că polițistul, aflat în serviciu, efectuase anterior semnal de oprire către șoferiță, semnal pe care aceasta nu l-a respectat. Mai mult, şoferiţa l-a acroșat cu autoturismul și după producerea accidentului, a părăsit locul faptei, continuându-și deplasarea pe direcția Buzău-Ploiești. Accidentul s-a soldat cu rănirea polițistului, care a fost preluat de ambulanță pentru îngrijiri medicale. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor sub forma ultrajului și părăsirea locului accidentului.”

Anda Vlădescu, cea care l-a lovit pe polițistul pe motocicletă, are 32 de ani și de profesie este psiholog, potrivit paginii sale de facebook ea lucrând acum RA-APPS. Tânăra a mai lucrat la spitalele Săpoca și Sfântul Sava din Buzău, dar şi la Fundeni, în Capitală. În adolescenţă, a cochetat cu modelling-ul.  Are domiciliul în Voluntari, Ilfov, însă vine în Berca, la bunica ei.

Șansanews.ro a prezentat pe larg subiectul și AICI