Actualitate

Ultimul anunț al autorităților despre Autostrada A7. Vom circula pe aproape 150 km anul acesta

148 de km din Autostrada A7 vor fi gata până la sfârșitul anului, dacă se menține ritmul actual de lucru. Este anunțul făcut astăzi de premierul Marcel Ciolacu, prezent în Vrancea, în zona Adjudului, unde a verificat lucrările la Autostrada Moldovei, alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu și de președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

“Dacă ritmul va fi menținut în acest ritm, până la sfârșitul anului vom deschide circulației în jur de 148 km, din câte am înțeles de la domnul ministru, ceea ce este o veste extraordinară, e o devansare a lucrărilor”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Vizita înalților oficiali a fost pe tronsonul Focșani – Bacău. Aici, lucrările sunt derulate de același constructor român care lucrează și de la Buzău la Focșani, care are deschise șantiere până la Pașcani. Lotul din zona Adjudului ar putea fi gata anul acesta.

E o certitudine că în 2024 va fi gata autostrada de la Buzău la Focșani, precum și primele 2 loturi din tronsonul Ploiești – Buzău.

Pe cel de-al treilea lot, unde atribuirea contractului a fost mult întârziată de contestații, iar utilajele au intrat abia de la 1 martie, lucrările vor fi gata până la finalul contractului, adică în 2026, a subliniat ministrul Sorin Grindeanu.

“Până în 2026, la termenul limită al PNRR, în mod evident lucrările vor fi gata. Au început la 1 martie, sunt în faza organizării șantierului, au început să vină utilaje, și nu puține, dar nu pot să trec peste faptul că noi am dat soluția pe acel lot acum circa 2 ani, și un an jumătate s-a pierdut pentru că niște domni de la CNSC au considerat necesar 1 an și jumătate să dea diverse soluții, în final dând-o pe cea pe care am dat-o noi la început.”

Potrivit președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, Autostrada Moldovei este, în acest moment, cel mai important proiect de infrastructură din țară.

“Din punctul meu de vedere, dincolo de faptul că este așteptată de către cetățeni, reprezintă cel mai important obiectiv de infrastructură al țării în momentul de față și va asigura, pe lângă fluidizarea traficului, cu certitudine o altă perspectivă din punct de vedere al fluidizării tuturor activităților pentru mediul de afaceri, pentru tot ceea ce poate să însemne investiții noi, servicii conexe, deci beneficiile pe care un astfel de obiectiv le aduce sunt absolut evidente.”

Autorul știrilor

Claudia Toader

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • …darling, de ce scrii în titlu ‘aproape 150 km’ când ăla (ciolak) zice 148 km ?…tu știi cât costă un km de autostradă?…ca să nu întreb unde-s banii pe 2 km !!!…