Actualitate

Un medic de la spitalul din Râmnicu Sărat a salvat a patra viață în timpul său liber!

După o tură de noapte, dr. Andreea Giba Păscuțoi, medic specialist chirurg, încadrat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, încerca să ajungă în localitatea de domiciliu. Aflată la volan, coloana de mașini din fața ei, de pe DN2 E85, dar și un girofar al poliției i-au atras atenția. Și-a dat seama că e, cel mai probabil, un accident, iar asta a făcut-o să părăsească vehiculul, ca să vadă exact despre ce este vorba.

Ajunsă la fața locului, a văzut cum o femeie era întinsă pe asfalt. Ea tocmai ce fusese lovită de o mașină, iar echipajele medicale anunțate prin 112 de producerea accidentului încă nu ajunseseră la intervenție. Dr. Andreea Giba Păscuțoi nu a ezitat să intervină.

La o primă evaluare, femeia lovită părea vârstnică, fapt care îi dădea mai puține șanse să fie stabilizată rapid. Medicul s-a întors la mașină pentru a lua trusa medicală, fără de care nu pleacă la drum niciodată, apoi a revenit. Victima, deși avea o lovitură puternică la cap, era conștientă și cooperantă.

„Am văzut o pacientă conștientă, cooperantă, stabilă din punct de vedere hemodinamic și respirator. Avea un traumatism cranian, parietal stâng. Am instituit un guler cervical din dotarea mașinii, am reușit să pansez plaga și să opresc hemoragia. Ulterior, au venit și autoritățile abilitate”, a declarat pentru Șansa News.ro, dr. Andreea Giba Păscuțoi.

Medicul i-a lăudat pe polițiștii aflați la fața locului, despre care spune că au ajutat-o foarte mult în acțiunea de acordare a primului ajutor. Implicarea polițiștilor a făcut ca femeia să fie stabilizată în timp record, susține medicul.

De remarcat este faptul că dr. Andreea Giba Păscuțoi are deja un palmares de cazuri în care a intervenit imediat. Accidentul de pe Șoseaua Morții este al patrulea în care a intervenit în timpul liber. Anterior, ea a acționat în cazul unui accident la Focșani, a unuia produs în apropiere de Brașov și altuia de pe DN 10, lângă Cislău, în toate trei cazurile medicul aflându-se întâmplător în trafic, în apropierea acestora.

Detalii despre accidentul de azi găsiți AICI.