Actualitate

Ultimul anunț al primarului Toma despre parcările de pe Unirii

Amenajarea unor parcări supraterane care să rezolve criza locurilor pentru mașinile locatarilor de pe bulevardul Unirii începe să devină  o soluție puțin probabilă. Acest lucru a fost admis de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, prezent în studioul Focus TV, zilele trecute. Edilul-șef a răspuns întrebărilor referitoare la soluțiile pentru parcările modulare de pe Unirii spunând că la Slatina, oraș în care s-a adoptat soluția amenajării unor parcări modulare supraetajate, acestea nu sunt funcționale.

”Nu reușesc să obțină avizele de la pompieri și de la alte organisme de avizare ale statului român. Pe de altă parte, cele trei parcări, cu vreo 200 de locuri, ne-ar costa vreo 10 milioane de euro. Nu punem aici costurile de mutare a rețelelor de utilități de sub aceste parcări. Nu e o treabă deloc simplă….Nu am renunțat, dar să vedem ce s-a întâmplat la Slatina, dacă se vor aviza. Bine că au fost ei înaintea noastră!” a declarat priamrul Constantin Toma.

Întrebat care este soluția alternativă, edilul-șef a vorbit despre posibilitatea de a se parca, în continuare, pe bulevardul Unirii, paralel cu bordure, o variantă care inițial era exclusă:

”Din ultima simulare reiese că, dacă vom lăsa autotursimele să parcheze, în spic, în fostele alveole ale autobuzelor, iar pe restul bulevardului să se parcheze la bordură, paralel cu aceasta, vom recupera 500 de locuri de parcare.”

Primarul municipiului Buzău a adăugat că, în cazul locurilor de parcare de pe bulevard, nu se vor face concesionări. Acestea nu se vor atribui ca locuri de parcare, ci vor fi ocupate de primii veniți.

Prin reconfigurarea bulevardului Unirii, realizată în cadrul unui proiect de modernizare finanțat cu fonduri europene, s-au pierdut circa 600 de locuri de parcare.

Autorul știrilor

Cătălina Jingoiu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • …”Primarul municipiului Buzău a adăugat că, în cazul locurilor de parcare de pe bulevard, nu se vor face concesionări. Acestea nu se vor atribui ca locuri de parcare, ci vor fi ocupate de primii veniți.”…
    … păi eu corect nene primare ?….nu e corect !…asta înseamnă să fii mafiot cu 25% din voturi!