Actualitate

ULTIMUL ANUNȚ CU PRIVIRE LA ÎNCEPEREA ȘCOLII, PE 8 FEBRUARIE. Ce spune premierul despre revenirea în bănci a copiilor

Precizări de la Palatul Victoria cu  privire la începerea cursurilor față în față, la 8 februarie.

O decizie fermă privind deschiderea școlilor și primirea copiilor în bănci, în sistem tradițional, nu online ca în ultimele luni, va fi luată pe 2 februarie, a anunțat, luni, premierul Florin Cîţu. El a adăugat că este urmărită până atunci situaţia epidemiologică din România, iar în funcţie de acest aspect va fi luată o hotărâre.

„Noi am spus, şi preşedintele României a spus, că vom lua o decizie fermă pe 2 februarie. Urmărim până în acel moment ce se întâmplă cu situaţia epidemiologică din România, dacă avem o înrăutăţire a situaţiei. Vom lua o decizie pe 2 februarie. Personal, bineînţeles că vreau, ca toată lumea, să fie deschise şcolile, şi economia să fie deschisă, dar nu contează ce vreau eu, contează care este situaţia din punct de vedere al sănătăţii, pentru că nu putem să relaxăm prea mult condiţiile şi apoi să avem o presiune pe sistemul de sănătate”.

Pe 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide. Şeful statului a precizat că o decizia finală va fi luată în 2 februarie. În cazul învăţământului universitar, decizia va fi luată la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.