Actualitate

HOȚI DIN ILFOV, ARESTAȚI LA BUZĂU. Au încercat să fure bani din case de pariuri și farmacii

FOTO ARHIVA

Doi bărbați din Ilfov, sosiți la Buzău cu gândul de a sparge case de pariuri și alte societăți de unde puteau fura sume mari de bani, au fost prinși de polițiști. Cei doi ilfoveni au fost opriți chiar în timp ce încercau să se întoarcă acasă, și au fost duși direct în arestul Poliției.

În ultimele luni, cei doi verișori, unul de 21 de ani, celălalt de 29, au ajuns la Buzău cu un scop clar: acela de a sparge societăți care rulau sume mari de bani. Au venit cu mașina cu un cunoscut, apoi, odată ajunși în Buzău, s-au urcat într-un taxi, și au pornit spre societățile vizate. Au încercat să intre în două case de pariuri sportive și într-o farmacie, însă planul nu le-a reușit, de fiecare dată fiind surprinși de declanșarea alarmelor. Dar, după cele 3 tentative de furt, polițiștii din Buzău au pornit pe urmele hoților. I-au prins sâmbătă noapte, în timp ce încercau să se întoarcă acasă. Cei doi aveau asupra lor leviere, mănuși și multe alte obiecte pe care le foloseau la spargeri.

“În fapt, din cercetări a reieşit că în perioada decembrie 2020-ianuarie a.c., cei doi bărbaţi, de 21, respectiv 29 de ani, ambii din Ilfov, ar fi comis trei acte infracționale similare, la o farmacie și două case de pariuri sportive, în toate situațiile fiind surprinși de declanșarea sistemului antiefracție. Bănuiții ar fi săvârșit aceleași infracțiuni pe raza mai multor județe. În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii buzoieni, cei doi bărbaţi au fost opriţi în trafic, în municipiul Buzău, în timp ce se deplasau cu un autoturism care efectua transport persoane în regim taxi. Asupra acestora au fost identificate mai multe obiecte/ustensile ce ar putea fi folosite la furturi.”, anunță IPJ Buzău.

Cei doi hoți din Ilfov au comis astfel de spargeri, după același scenariu, și în alte județe precum Prahova și Ilfov, dar și în București. Ținând cont de toate acestea, ilfovenii au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.