Actualitate

Uluitor! Casă din Vernești, călcată de hoți în urma unui plan pus la cale în penitenciar

FOTO ARHIVA

Jaf ca-n filme. Un bărbat din Galați, care abia a ieșit din penitenciar, a spart o casă din Vernești, de unde a furat bijuterii de aproape 20 000 lei.

Lovitura a fost dată la pont. Aflat după gratii, în Penitenciarul Tulcea, unde ispășea o pedeapsă pentru furt, gălățeanul de 28 de ani a aflat de la un alt deținut că într-o casă din Vernești, proprietarul și-a lăsat o întreagă avere și a plecat la muncă peste granițe. Aflând toate acestea, gălățeanul și-a făcut un adevărat plan de bătaie iar luna trecută, imediat după ce a ieșit din penitenciar, a venit direct la Buzău. A căutat casa respectivă, a intrat și a furat bijuterii în valoare de aproape 18 000 lei. Apoi, a plecat liniștit cu gândul să fugă în Franța. Numai că între timp, o vecină care avea în grijă locuința respectivă, a sesizat Poliția după ce și-a dat seama de furt.

“Din cercetări a reieşit că, în ziua de 23 ianuarie a.c., că bănuitul – un tânăr de 28 de ani, din Galați, ar fi profitat de faptul că un imobil din comuna Verneşti este nelocuit și ar fi pătruns prin efracţie. Bărbatul ar fi sustras mai multe bijuterii din metale preţioase. Proprietarul imobilului este un localnic, în vârstă de 52 de ani, însă acesta era plecat din ţară la momentul comiterii faptei. Fapta a fost sesizată Poliţiei de către o femeie de 60 de ani, din localitate, care avea în grijă imobilul. Prejudiciul a fost estimat de partea vătămată la 18.000 de lei”, anunță IPJ Buzău.

Ieri, oamenii legii l-au prins pe gălățean la graniță, în Satu Mare, când intenționa să fugă din țară. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore şi, ulterior, instanța a dispus față de acesta luarea măsurii de arest preventiv pentru 30 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Etichete