Actualitate Agricultura acum

Un agrobusiness de nișă, dar cu mare succes! Ideea unui economist din Buzău care vă poate inspira

Un economist din Buzău și-a urmat visul, a pariat pe un fruct foarte puțin cultivat în România, și a căștigat. Este vorba despre Valentin Badea care în urmă cu cinci ani și-a înființat o livadă cu smochinice se întinde pe 8.500 de metri. Potrivit Zf.ro livada cu smochini are peste 600 de pomi, iar pentru producția obținută tânărul antreprenor a semnat un parteneriat cu o fabrică de dulceţuri.

„Am început această plantaţie din pasiune şi din dorinţa de a cultiva ceva ce nu prea este în România şi cu mari emoţii, pentru că iarna este un factor care poate să influenţeze negativ sau să distrugă plantaţia. Smochinii sunt rezistenţi până la aproximativ -20 de grade Celsius şi nu ştiam ce vom face dacă vor fi şi ierni mai grele. Totuşi, am făcut plantaţia, asumându-mi riscurile încă de la început. După programul de serviciu veneam aici, în câmp“, a povestit Valentin Badea pentru Ziarul Financiar .

Afacerea buzoianul este considerată și o sursă de inspirație pentru cei care doresc să investească în agricultură și nu știu exact cum să facă. Mai multe detalii despre afacerea cu smochini puteti citi aici.