Actualitate

Un consilier a cerut publicarea contractelor încheiate de Primărie pentru referendum. Ce răspuns a primit

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal Buzău, de săptămâna aceasta, un consilier municipal a cerut publicarea tuturor contractelor de finanțare pentru referendumul de duminică din municipiul Buzău.

Constantin Florescu, consilier municipal din partea Partidului Mișcarea Populară, a cerut publicarea tuturor contractelor de finanțare pentru referendumul de duminică, care, în cazul în care nu ar fi eșuat, ar fi unit municipiul Buzău cu comuna Țintești.

„Vreau să fac o solicitare publică, în sensul că solicit administrației să ne prezinte toate contractele în baza cărora s-au cheltuit banii la referendum. Buzoienii au dreptul să știe cât a costat o formație, un artist, panouri. În acest sens, vă rog să luați act de această solicitare oficială a mea.” a spus, în ședința de plen, consilierul municipal PMP.

Cererea a primit un răspuns, pe loc, de la viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu.

„Vreau să fac o singură precizare: absolut toate contractele legate de referendum au fost în urma unor achiziții pe SEAP, sunt publice și în acest moment. Dar vom face o centralizare și o s-o punem la dispoziție.” a răspuns viceprimarul Apostu.

La această solicitare publică a lui Constantin Florescu, viceprimarul Oana Matache a întrebat, nedumerită, despre ce artiști este vorba. De precizat că perioada care a precedat referendumul a fost una foarte ofertantă, la Buzău, din punct de vedere cultural. Municipiul a găzduit atât festivalul internațional Buzău Art Festival, cât și Toamna buzoiană.

La finalul reuniunii, președintele de ședință Aurel Gubandru a subliniat că toate contractele de finanțare pentru referendum vor fi centralizate și puse la dispoziția Consiliului Local Municipal.

„Vor fi puse la dispoziție cererile dumneavoastră.” a declarat președintele de ședință, Aurel Gubandru.