Actualitate

Un liceu cu 100 de ani de existență va avea un laborator SMART. Elevii vor învăța cu ajutorul roboților

”Creștem prin educație!” O spune prof. Mircică Constantin, directorul Liceului Teoretic ”Radu Vlădescu”, din orașul Pătârlagele, unitate de învățământ care a câștigat o finanțare de mii de euro prin PNRR.

Recent, liceul cu 100 de ani de existență a câștigat un proiect prin care va amenaja primul laborator SMART. Practic, va fi o clasă dotată cu aparatură inteligentă inclusiv ochelari de realitate virtuală și chiar roboți cu braț multifuncțional.

Anunțul a fost făcut chiar de directorul unității de învățământ pe pagina de socializare.

”Creșterea accesului la mijloacele moderne de învățare pentru elevii LTRV va fi posibilă și prin înființarea și dezvoltarea unui laborator inteligent de tip STIAM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică), finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta C 15 – educație”, scrie prof. Mircică Constantin.

Valoarea proiectului este de 60.000 de euro, bani din care vor fi achiziționate toate aparatele inteligente pentru SMART LAB.

”Finanțarea de 60 000 euro va fi utilizată pentru achiziția a 6 roboți cu braț multifuncțional, ochelari de realitate virtuală (VR / AR), tablă inteligentă, sistem sunet, sistem all-in-one PC, imprimantă 3D, scanner 3 D și un simulator auto inteligent profesional. În plus, toate cadrele didactice ale liceului nostru vor avea parte de cursuri de instruire interactive pentru a fi capabile să utilizeze acest laborator” a mai spus directorul liceului din Pătârlagele.