Actualitate SĂNĂTATE

Un medic din Buzău îi scrie primarului:”Stomatologii școlari nu sunt în cabinete. Poate găsiți o soluție pentru copiii din oraș!”

Un cunoscut medic stomatolog din Buzău, Bogdan Marin, i-a transmis public un mesaj primarului municipiului Buzău, prin care atrage atenția asupra faptului că pacienții de vârstă mică din oraș au rămas fără asistență stomatologică. Situația este cauzată de faptul că, de la suspendarea cursurilor, cabinetele stomatologice de pe lângă unitățile de învățământ s-au închis. Problema este că, în general, medicii din cabinetele stomatologice private nu oferă servicii pentru copii, majoritatea adresându-se doar adulților. În aceste condiții, scrisoarea deschisă este

”Domnule Primar Constantin Toma,

Vă scriu aceste rânduri, ca să vă cer suportul. Nu al dumneavoastră personal, ci al medicilor stomatologi din dispensarele școlare. Domnule Primar, nu mai fac față pacienților copii. Suntem o mână de medici în Buzău care tratăm copii, eu fiind singurul medic care mă aplec și asupra problemelor dentare apărute la copiii ‘speciali’ din Buzău. Ca și la medicii stomatologi din dispensarele școlare vin sărbătorile și la mine. Numai că eu intru în concediu de odihnă…ei stau pe un tenculeț mic, dar sigur, de bănuți din bani publici, adică și din baniii mei munciți, Domnule Primar!

ȘCOLILE SUNT ÎNCHISE! MEDICII NU SUNT ÎN CABINETE! CARE A FOST MOTIVUL PENTRU CARE AU MAI FOST ANGAJAȚI, FĂRĂ EXAMEN ȘI PE REPEDE-NAINTE ALȚI  5  MEDICI STOMATOLOGI…PENTRU STAREA DE ALERTĂ? Care este ajutorul real oferit cetățenilor, Domnule Primar?”

A existat și o revenire a aceluiași medic, după postarea mesajului. Într-un post-scriptum, Bogdan Marin scrie:

”N-am făcut postarea de 10 minute că au venit și raspunsurile. Medicii școlari fac anchete epidemiologice la DSP. 4 dimineața, 4 după-amiaza…Pe bune? Dă-o naibii de treabă…Pe lângă salariul frumușel pe care-l încasau, oricum, degeaba mai primesc și 50% spor pentru detașare!”

Problema semnalată de medicul buzoiană rămâne însă una asupra căreia ar trebui să se aplece și Primăria Buzău, dar și Direcția de Sănătate Publică. Pentru că, dincolo de pandemie și urgențele generate de COVID-19, există și alți pacienți al căror strigăt de ajutor nu se mai face auzit, zilele acestea.