Actualitate

UPDATE: ZECI DE CARTUȘE AU FOST GĂSITE DE POLIȚIȘTI ÎN LOCUINȚELE UNOR BUZOIENI. Doi tineri au fost reținuți (Video+foto)

UPDATE: În continuarea cercetărilor în cauza penală privind comiterea infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, în care doi bărbați în vârstă de 26, respectiv 36 de ani, din Vadu Pașii și Mărăcineni, au fost reținuți de polițiștii buzoieni, în urma complexului de investigații și prin punerea în executare a unui mandat de percheziție, polițiștii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au identificat o armă automată și 12 cartușe.

Din cercetări a reieșit că arma și muniția aferentă ar aparține uneia dintre persoanele reținute.

Astfel, în urma probatoriului administrat, instanța a emis ieri pe numele tânărului de 26 de ani, din Vadu Pașii, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Față de bărbatul de 36 de ani, din Mărăcineni a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii continuă cercetările în dosarul penal pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor cercetate.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Zeci de cartușe, deținute fără drept, au fost găsite de polițiștii din Buzău în locuințele unor tineri. Cei doi, aflați de mai multă vreme în vizorul oamenilor legii, au fost reținuți.

Polițiștii au desfășurat 10 percheziții în județele Buzău și Constanța, într-un dosar în care sunt vizați 4 buzoieni cu vârste  cuprinse între 26 și 58 de ani, din Vadu Pașii și Mărăcineni, bănuiți de deţinerea ilegală a unor arme, muniții sau componente esențiale ale unor arme. Potrivit unor surse, în județul Buzău, polițiștii au descins la Mărăcineni, Vadu Pașii și Merei. Anchetatorii au ajuns și în județul Constanța, unde suspecții ar deține o casă de vacanță. În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit muniţie letală deținută ilegal.

“Poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor  muniţii letale deţinute fără drept (60 de cartușe) și mai multe medii de stocare. În urma perchezițiilor, 6 persoane au fost conduse la sediul Poliției pentru audieri. Polițiștii au reținut pentru 24 de ore 2 dintre bărbați, în vârstă de 26 și 36 de ani, din Vadu Pașii, respectiv Mărăcineni. În cauză se continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.”, anunță IPJ Buzău.

La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Buzău, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și de la Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase și Direcția Operațiuni Speciale.

Buzoienii implicați în acest dosar au ajuns de mai multă vreme în atenția polițiștilor, săvârșind diverse ilegalități.