Actualitate

(FOTO&VIDEO) Razii ale poliției printre microbuzele școlare și autobuze. Ce nereguli au ieșit la iveală

Autobuzele și microbuzele transportă mai multe persoane decât ar trebui, iar nu de puține ori călătorii sunt înghesuiți mai ceva ca sardinele în conservă. E o situație arhi-cunoscută, dovedită și de poliție, care a demarat o serie de controale ce vizează autobuzele care fac transport de persoane și microbuzele școlare. Acțiunile, începute azi în forță, au loc în Buzău și fac parte dintr-o amplă activitate ce se desfășoară în această perioadă la nivelul întregii țări și care va continua până la finalul săptămânii.

Primele verificări făcute de polițiștii buzoieni au scos la iveală nu doar că în autobuze circulă mai multe persoane, dar s-a descoperit și că îmbarcarea/debarcarea călătorilor se face în alte locuri decât in stații.

Scopul acțiunii îl reprezintă verificarea modului de respectare a legalității transporturilor, precum și a stării psiho-fizice a conducătorilor auto. Este important ca niciun conducător auto să nu circule cu mașini care au defecțiuni tehnice și să nu aibă mai mulți călători decât numărul pe care îl prevede mașina.

„În dimineața zilei de 10 octombrie, polițiștii rutieri din cadrul IPJ Buzău desfășoară o acțiune ce vizează verificarea legalității de transport persoane, incluzând și microbuzele pentru transport de elevi. Acțiunile se desfășoară pe întreaga rază a județului Buzău. Vor fi verificate atât documentele personale, cât și documentele mijloacelor de transport”, a declarat insp. pr. Cosmin Cireșaru de la Serviciul Rutier Buzău.

Conducătorii auto spun că s-au obișnuit cu astfel de controale și cred că e normal ca transportului de persoane să i se acorde o atenție sporită.

În urma verificărilor de astăzi au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 sancțiuni privind transporturile rutiere și 18 sancțiuni privind circulația pe drumurile publice. Au fost reținute două certificate de înmatriculare, în cazul a două autovehicule care aveau ITP-ul expirat.