Actualitate

Un nou termen avansat de autorități pentru finalizarea lucrărilor în Piața Daciei

Se lucrează și se va mai lucra luni bune pe șantierul deschis în centrul municipiului Buzău. Lucrările de reabilitare a Pieței Daciei ar putea fi finalizate abia în primăvara anului viitor.

În prezent, firma care se ocupă de reamenajarea centrului orașului este în urmă cu lucrările față de calendarul stabilit inițial. Și, în plus, cum se apropie și sezonul rece, va mai dura ceva timp până când șantierul va fi închis. În ședința de Consiliu Local Municipal de săptămâna aceasta, primarul Constantin Toma a venit cu noi precizări legate de stadiul lucrărilor din Piața Daciei. Ținând cont de întârzierile înregistrate și de restul lucrărilor ce trebuie executate, inclusiv montarea mobilierului urban și amenajarea spațiilor verzi, șantierul nu va fi închis mai devreme de primăvară.

“Credeam că putem forța astfel încât să facem sărbătorile de iarnă acolo dar, din păcate, inclusiv din cauza descoperirilor care s-au făcut, se mai întârzie un pic. În momentul acesta ei sunt cam cu 17% în urmă, nu este mult, dar având în vedere că sunt de amenajat și spații verzi, se lucrează și cu apă și pe timpul iernii sunt probleme, și există și amenajarea unui mobilier adecvat pe care ar trebui să îl punem în primăvară pentru că peste iarnă ar fi ceva probleme. Deci, în primavera anului viitor sunt toate șansele să se termine. Vor recupera și cei 17%, avem săptămânal ședință de progres cu ei, de fapt cu toți constructorii, și acolo unde sunt rămâneri în urmă punem presiune”, a precizat primarul Constantin Toma.

Proiectul privind reabilitarea Pieței Daciei are o valoare de aproximativ 6 milioane de euro, fonduri europene. Semnarea contractului cu firma care execută lucrările a avut loc în decembrie, anul trecut. La acel moment, constructorul anunța că se va încadra în termenul de 12 luni astfel că șantierul ar fi trebuit închis până la finele acestui an, ceea ce, însă, nu se va putea întâmpla.

Iată cum arată proiectul de reabilitare a centrului municipiului Buzău: