Actualitate

UN PAS IMPORTANT ÎN VEDEREA CONSTRUIRII AUTOSTRĂZII BUZĂU-FOCȘANI! Vezi în ce stadiu este proiectul

Se fac pași în construirea unei autostrăzi de la Ploiești spre Moldova care ar urma să treacă prin Buzău, spre Moldova. Președinții consiliilor județene Buzău și Vrancea au semnat certificatele de urbanism pentru tronsoanele Ploiești – Buzău și Buzău – Focșani ale Autostrăzii A 7.

“Noi, autoritățile locale, am tratat cu prioritate aceste demersuri pentru că ne dorim ca și buzoienii să poată ajunge în condiții de siguranță și într-un timp cât mai scurt la București, Ploiești sau în Moldova. Pentru că autostrada va tranzita teritoriul mai multor comune din județ, am transmis primăriilor să informeze cetățenii să permită accesul SC Geostud SRL la proprietățile lor pentru realizarea investigațiilor geotehnice și forajelor.”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Autostrada A7 va fi, de fapt, un drum de mare viteză care ar urma să facă legătura între capitala București și Moldova, cu trecere prin Buzău-Focșani-Bacău și punct final Pașcani. Investiția este prevăzută în Masterplanul General de Transport aprobat de Comisia Europeană.

Studiul de fezabilitate al drumului expres ar urma să fie predat anul acesta autorităților române, de către firma desemnată să îl realizeze.