Actualitate

PRIMAR DIN BUZĂU CARE INVITĂ, DE PAȘTE, TURIȘTII LA O VIZITĂ PRIN COMUNĂ! Care este scopul

Invitație de Paște din partea unui primar din Buzău. Edilul care se bucură în comuna sa de o zonă spectaculoasă, unică în România, profită de vremea extrem de călduroasă care s-a anunțat pentru această perioadă dar și de faptul că oamenii au câteva zile libere așa că a decis să promoveze destinația turistică printr-un apel pe Facebook.

Invitația vine din partea primarului comunei Cernătești, Petrache Mîrzea, care îndeamnă turiștii să viziteze în aceste zile de Paște Rezervația Naturală „Dealul cu lilieci” .

Locul este absolut spectaculos în această perioadă, când florile au început să înflorească, iar o plimbare în aer liber, departe de aglomerație este cu adevărat relaxată dar și sigură, în același timp.

”În această perioadă, liliacul a început să înflorească, iar locul este vizitat de cei care vor să se bucure de priveliştea deosebită şi mireasma de primăvară. Vă așteptăm cu drag sa va bucurați de mirosul florilor”, scrie edilul pe pagina de Facebook a Primăriei Cernătești.

Din experiența anilor trecuți, când o buzoiancă a plecat acasă cu un braț de flori și pe care autoritățile au fost nevoite să o sancționeze, primarul a atașat lângă invitația făcută și regulile ce trebuie respectate de turiștii care ajung în rezervație. În plus, edilul anunță că zona este vizitată și de animalele sălbatice.

”Atragem atenția cetățenilor care intenționează să viziteze Dealul cu Lilieci, că zona este frecventata de urși și alte animale sălbatice. Ruperea florilor de liliac, atrage, după caz, răspunderea civilă, materială, contravenţională (OG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare, aprobată cu modificările și completările ulterioare) sau penală, conform legislaţiei în vigoare.  De asemenea, aruncarea gunoaielor este interzisă și se sancționează contravențional”, a scris primarul Petrache Mîrzea pe Facebook.

De altfel, în zonă au fost puse indicatoare cu toate aceste reguli, iar drumul spre această destinație a fost reparat, dă asigurări tot edilul comunei, care de altfel a fost întrebat și pe Facebook de către cei care doresc să ajungă la ”Dealul cu Lilieci” care este starea drumurilor și dacă se poate ajunge cu mașina.

”Accesul la rezervaţia naturală se poate realiza de la Buzău pe DJ 203K pe drumul comunal care este reabilitat recent”, spune edilul

Rezervația naturală ”Dealul cu Lilieci” este situată pe raza comunei Cernăteşti, pe partea dreaptă al râului Slănic, judeţul Buzău, are o suprafaţă de aproximativ 7 ha.  Aria naturală protejată este încadrată în categoria IV IUCN (Uniunea Mondială pentru Conservarea Naturii) ca arie naturală protejată, în scopul conservării unor habitate şi a unor specii naturale importante sub aspect dendrologic şi zoologic si este monitorizata video.