Actualitate

Un proiect din Buzău, premiat de Guvern, se extinde în 2023. Noile activități vor fi dedicate persoanelor cu dizabilități

Copiii și tinerii din municipiul Buzău vor avea parte, pentru al patrulea consecutiv, de o vară încărcată de activități. Este promisiunea autorităților locale care au anunțat că ”Școala din Parc” va continua în 2023, cu evenimente ce vor fi organizate în toate cele trei parcuri din oraș dar și în cartiere. Iar veștile bune nu se opresc aici. Proiectul, considerat inovativ la nivel național, premiat de Guvernul României în 2022, se va extinde în acest an cu activități dedicate copiilor cu dizabilități. Anunțul a fost făcut de Oana Matache, viceprimarul municipiului Buzău, care a precizat că rezultatele uimitoare obținute în 2022 i-a determinat să extindă proiectul ”Școala din Parc” cu și mai multe evenimente dedicate copiilor și tinerilor din Buzău.

Oana Matache

Astfel, anul acesta, vor fi organizate mai multe activități pentru copiii cu dizabilități. Oana Matache, viceprimarul municipiului Buzău a explicat la Focus Tv faptul că primele spectacole organizate pentru copiii cu deficiențe de vedere au avut mare succes ceea ce i-a făcut să gândească și mai multe evenimente pentru această categorie de persoane.

În plus, spune tot Oana Matache, aceste acțiuni pot fi adevărate lecții de viață.

Pe durata proiectului ”Școala din Parc” , zilnic, în cele trei parcuri din oraș, sunt organizate activități dedicate copiilor, începând de la cele recreative ale Bibliotecii Județene  și continuând cu ateliere de pictură, țesături, lectură, olărit, pictat pe pânză, benzi desenate, jocuri muzicale, parfumuri, rame foto, teatru, creare de marionete. De asemenea, copiii au participat și la cursuri de limbi străine, ateliere cu experimente sau au urmărit spectacole de teatru.