SĂNĂTATE

Un spital din județ face angajări. Se caută 25 de oameni

spitalul sapoca
Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca scoate la concurs 25 de posturi. Nouă sunt pentru medici, iar restul pentru asistenți și personal de îngrijire.
Spitalul angajează psihologi, infirmieri debutanţi, brancardieri dar si şi un muncitor necalificat pentru supravegherea pacienţilor psihic periculoşi, infirmiere şi îngrijitoare pentru curăţenie. Totodată, spitalul Săpoca va angaja, cu normă întreagă, nouă medici între care psihiatri un neurolog si un epidemiolog.
În luna august a acestui an, spitalul de la Săpoca a fost scena unui adevărat carnagiu. Într-un atac fără precedent, un pacient a ucis pe loc trei bolnavi şi a rănit alţi 10. Ulterior, alţi patru răniţi au murit în spitale din Buzău şi din Capitală. Imediat după atac, sindicaliştii din Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca au acuzat lipsa de personal. Potrivit sindicaliştilor, deficit de personal s-ar înregistra atât în rândul asistenţilor cât şi al supraveghetorilor care au în grijă bolnavii psihic, unii dintre ei extrem de violenţi şi cu antecedente penale. Chiar în ziua masacrului, sindicaliştii de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, acuzau că personalul este insuficient şi că este ”inadmisibil” ca, în weekend, o asistentă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice sau indivizi periculosi, cu condamnari.