Actualitate

Un sportiv care a dus departe faima orașului devine cetățean de onoare al Buzăului. Și un ieșean primește distincția

Buzăul va avea încă doi cetățeni de onoare. Este vorba despre Adrian Mironescu, designer de brand din Iași care a creat logo-ul Buzăului, și despre Lucian Șercăianu, multiplu campion și căpitanul echipei naționale de rachetomodelism, sportiv care prin activitatea sa, dar și a celor pe care îi formează și antrenează, a dus departe numele Buzăului. Distincțiile vor fi aprobate luni, pe 20 decembrie, în cadrul Consiliului Local Municipal.

Adrian Mironescu este un tânăr designer de brand. Deși nu este originar din Buzău, Mironescu va deveni cetățean de onoare al orașului după ce a creat logo-ul Buzăului, premiat cu aur la ”Transform Awards Europe”, logo mai apreciat decât cel al Parisului.

Dacă Mironescu este la început de carieră, Lucian Șercăianu, care va primi și el distincția de cetățean de onoare al orașului Buzău, are o activitate de aproape 50 de ani în lumea rachetomodelismului, perioadă în care a fost campion național la individual de 9 ori consecutiv, între anii 1986-1994, a câștigat mai multe competiții internaționale în lotul României și a organizat, la Buzău, numeroase concursuri naționale și internaționale de rachetomodelism.
Totodată, Lucian Șercăianu este antrenor de Mode­lism categoria Maestru și Antrenor Emerit din anul 2002 .

Înainte de ședința de lunea viitoare a Consiliului Local Municipal în care Adrian Mironescu și Lucian Șercăianu vor fi recompensați pentru modul în care au purtat în lume numele Buzăului, orașul mai are alți 116 cetățeni de onoare.