Actualitate

Modificare de plan! Se mută Starea Civilă, dar în altă locație decât cea anunțată inițial

Schimbare de plan, pe ultima sută de metri. Reprezentanții Primăriei s-au răzgândit și, deocamdată, nu vor mai muta Starea Civilă în fostul sediu al Companiei de Apă, așa cum au anunțat inițial, ci într-o altă locație. Decizia a fost luată tocmai pentru că în clădirea în care funcționează în prezent Starea Civilă trebuie să înceapă pregătirile pentru transformarea spațiului în centrul de comandă al sistemului de management integrat al traficului rutier, și de monitorizare a sistemului video de supraveghere din oraș, iar în clădirea de pe Unirii lucrările nu sunt gata pentru mutarea funcționarilor de pe Bălcescu.

Astfel, pentru o perioadă, până când lucrările de amenajare a spațiului în care a funcționat Compania de Apă  vor fi gata, Starea Civilă se va muta pe Bălcescu, în fostul sediu al Direcției de Sănătate Publică, adică peste drum de clădirea fostului Spital Brătianu, acolo unde acum funcționează unul dintre cele mai mari centre de vaccinare din județ. Potrivit prefectului Daniel Țiclea, cel din urmă va fi mutat, la rândul său, fie în incinta Muzeului Județean fie în mall sau la LPS.

Daniel Țiclea, prefect

Toate mutările vor fi făcute după sărbătorile de iarnă, adică după 7 chiar 10 ianuarie. Cu alte cuvinte, începând de anul viitor, ceremoniile pentru căsătoriile civile se vor desfășura la Vila Albatros din Parcul ”Alexandru Marghiloman”.

Lucrurile vor rămâne așa până când Starea Sivilă se va muta în casă nouă, respectiv la mezaninul blocurilor 8 F, G, H, de pe Unirii, unde a funcționat Compania de Apă, unde va rămâne definitiv.