Actualitate SPORT

Un tânăr șahist scrie istorie. Juniorul de la Gloria Buzău a obținut titlul internațional de MAESTRU FIDE

O performanță uriașă a fost obținută de unul dintre cei mai buni sportivi de la secția de șah a SCM Gloria Buzău. Teodor Cosmin Nedelcu, un tânăr în vârstă de nici 17 ani, a devenit primul sportiv de la Gloria care își trece în palmares titlul internațional de maestru FIDE, un titlu obținut de cei mai buni șahiști, pe baza unor rezultate excepționale în cadrul competițiilor la care participă.

Teodor Cosmin Nedelcu este cunoscut ca juniorul de aur al clubului buzoian de șah. În ultimii ani a reușit să uimească prin rezultatele uriașe obținute. De exemplu, anul trecut, deși avea doar 15 ani, a participat la Campionatul Național de Seniori. S-a clasat pe locul III, reușind să câștige în fața unora dintre cei mai titrați jucători din țară. Detalii, AICI.

Nu a fost singurul premiu important. A reușit să se impună la fiecare competiție, astfel că în final a reușit să bifeze o premieră: a devenit primul sportiv legitimat la clubul din Buzău care a obținut mult râvnitul titlu internațional de MAESTRU FIDE.

“În urma jocului excelent de care a dat dovadă în ultimele trei turnee la care a participat, tânărul Theodor Cosmin Nedelcu, șahist U18, legitimat la SCM Gloria Buzău, a obținut mult râvnitul titlu internațional de MAESTRU FIDE, cu un coeficient ELO de 2303. Felicitări, Cosmin! Suntem mândri de tine, îți suntem alături și te vom susține în lupta ta spre titlul suprem, cel de MARE MAESTRU!”

Teodor este un sportiv al cărui exemplu ar trebui urmat de toți copiii, spune antrenorul Ion D Popescu.

“E o clasificare sportivă superioară, cu recunoaștere internatională, care se obține în urma plasării pe locuri superioare în urma unor concursuri foarte importante, în urma cărora se acumulează un coeficient care pentru acest titlu de maestru al federației internaționale trebuie să fie de 2300, el a sărit la 2303. Este primul titlu obținut de un șahist buzoian, lucru foarte important este că el este junior, abia a trecut la U18, este primul loc la U18. Are victorii la mari maeștrii internaționali-clasificarea supremă în șah, titluri naționale, un titlu într-un concurs organizat de UE. Este un copil care constant joacă bine, foarte serios. Sperăm să fie un exemplu pentru copiii care vin acum la Gloria, la secția de șah.”