Actualitate

Una caldă, alta rece pentru elevii Colegiului Eminescu. Cel mai probabil, din toamnă vor învăța într-o clădire reabilitată, dar nu și în bănci noi

Reabilitarea Colegiului Eminescu, un proiect care a întâmpinat numeroase piedici în ultimii ani și a cărui finalizare a tot fost amânată, avansează și, cel mai probabil, din toamnă elevii se vor întoarce în clădirea de lângă Piața Centrală. Este declarația făcută în direct, la Focus Tv, de primarul Constantin Toma. Edilul șef a explicat că în prezent s-a ajuns la etapa finisajelor. Dacă se va lucra în același ritm, elevii vor începe noul an școlar 2023-2024 în sediul Colegiului Eminescu.

Însă, deși proiectul reabilitării prevedea ca odată întorși în școala lor elevii să găsească și mobilier nou, nu se va întâmpla așa. S-a luat decizia schimbării sursei de finanțare pentru achiziționarea de mobilier și alte dotări. Nu vor mai fi folosite fonduri din bugetul local, ci fonduri europene, ceea ce înseamnă mai mult timp necesar pentru parcurgerea fiecărui pas necesar pentru achiziționarea de noi bănci și restul mobilierului.

“Se lucrează intens, suntem la partea de finisare. Vorbim aproape zilnic cu constructorul. Sunt șanse foarte, foarte mari ca elevii să revină din toamnă în sediul Colegiului Eminescu. Între timp, partea de achiziționare a dotărilor a intrat pe PNRR.  Așa că o să începem noul an școlar cu dotarea pe care o aveam. S-a dat acea ordonanță a austerității, se reduc cu 10 % cheltuielile, așa că am decis să apelăm la fonduri europene. Conducerea Colegiului Eminescu făcuse deja necesarul, dar când a venit această oportunitate am zis să mutăm dotarea pe bani europeni. Se va întâmpla, probabil, în prima parte a anului viitor.”