Actualitate

Unde dai și unde crapă. Cum a fost prins de polițiști un șofer, la o acțiune pentru combaterea vitezei

O acțiune fulger desfășurată ieri de polițiștii din Buzău, între orele 12.00 – 15.00, pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive pe drumurile naționale, a scos la iveală că viteza nu e singura problemă a șoferilor. Printre conducătorii auto trași pe dreapta pentru verificări s-a aflat și un bărbat de 51 de ani, din Brașov. El a fost oprit de polițiști pe DN 10, în comuna Măgura. Dar, în timp ce i-au cerut actele la control, polițiștii și-au dat seama că șoferul are o problemă mult mai gravă: mirosea puternic a alcool. Așa că polițiști l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei cu exactitate. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal.

„În timpul acțiunii, polițiștii din cadrul Secție de poliție rurală Pârscov au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, unui bărbat de 51 de ani, din Brașov, care a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe DN10, în comuna Măgura”, a transmis IPJ Buzău.