Actualitate

Unde mănânci cele mai bune plăcinte cu brânză, cu dovleac și cu dulceață, în acest week-end. Merg bine cu o țuică de Buzău

sursa: Facebook/Restaurant Antica Roma

Week-end-ul acesta a venit cu vreme care a încurajat ieșirile în natură, drumețiile, popasurile tihnite în zone turistice pe care turiștii le-au validat deja ca destinații excelente din Ținutul Buzăului. Drumurile multor turiști, dar și cele ale buzoienilor dornici să petreacă câteva ceasuri în natură, au dus către Vulcanii Noroioși. În imediata vecinătate a celui mai vizitat obiectiv turistic din județul Buzău și unul dintre cele mai atractive din regiune, s-a pregătit un ospăți de zile mari, cu preparate inspirate de toamnă și roadele ei.

Chef Andreea Pascu

Chef Andreea Pascu de la Restaurant Roma Antică a gătit pentru călătorii care au făcut un popas să-și tragă sufletul, plăcinte cu brânză, cu dovleac și dulceață, celebrele pizze fritte. Aromele s-au împletit provocator și cu sarmalele pregătite într-un dovleac autohton. Oferta gastronomică a fost completată cu pastramă, mere și gutui coapte. Cum se știe deja, rețetele după care Chef Andreea Pascu își pregătește preparatele culinare îmbină savoarea preparatelor italienești cu produse locale.

Dacă vă grăbiți, încă mai puteți degusta ”minunățiile” de la Bucuriile Toamnei, eveniment organizat în campingul de lângă Vulcanii Noroioși. Și cum mâncarea bună trebuie însoțită de un digestiv, la standurile de prezentare o să găsiți țuică de prune, de la Buzău, pălincă de cireșe și de mere, obținute la prima distilerie deschisă la Buzău, în comuna Scorțoasa, de un tânăr antreprenor.

De la Bucuriile Toamnei mai puteți lua în sacoșă miere produsă local, dar și alte roade specifice sezonului, toate obținute în cadrul unor afaceri locale pe care evenimentul le promovează. Detalii AICI.

 

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian