Actualitate SĂNĂTATE

Unde vor autoritățile să mai deschidă un punct mobil de vaccinare, doar-doar s-or mai imuniza buzoienii

Punct mobil de vaccinare în imediata apropiere a unui parc intens circulat din municipiul Buzău, dar și lângă Sala Sporturilor.  Este ceea ce pregătesc în aceste zile autoritățile de sănătate publică din Buzău, în ideea că vor găsi adresabilitate la vaccinare în rândul celor care vor tranzita zona.

Punctul mobil de vaccinare pe care îl gândesc și pregătesc în această perioadă autoritățile va funcționa în imediata apropiere a Sălii Sporturilor din Buzău, în zona Parcului Tineretului. Specialiștii din Direcția de Sănătate Publică Buzău gândesc că având în  vedere că zona este una intens circulată se vor găsi persoane care vor dori să se vaccineze pe loc.  Serurile care vor fi folosite în acest punct vor fi de la Pfizer și Johnson&Johnson, acesta din urmă administrându-se într-o singură doză.

Amplasarea punctului mobil de vaccinare într-o zonă aglomerată îi determină pe medicii epidemiologi să spere la o creștere a ratei de vaccinare. Pe de-o parte, vorbim despre buzoienii care merg la plimbare în Parcul Tineretului, pe de altă parte, vorbim despre iubitorii competițiilor sportive care ar putea ajunge la Sala Sporturilor si care ar putea merge si la vaccin.

La meciul desfășurat la finele săptămânii trecute pe stadionul din Crâng dintre FC Buzău si FCSB, prezența în tribune a spectatorilor a fost condiționată de realizarea imunizării anti-COVID sau a unui test negativ la coronavirus.

Autorul știrilor

Cristina Sterian

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

 • Era, poate, interesant daca faceau un centru de vaccinare mobil… acolo, la intrarea la meci, si… pastrau niste bilete si le dadeau celor se vaccinau acolo – la Bucuresti stiu a se fi facut asa, desi… nu stiu daca le-au dat si bilete gratuite.
  Apoi… poate sa le dea accesul gratuit la strand, tot sezonul, ar mai aduce cativa oameni… macar interesati de asta. Apoi… nu stiu… de ex…. poate sa nu plateasca ridicare gunoiului un an de zile ar aduce alte persoane interesate, din alta categorie (pana la urma… daca sunt multi doritori… e bine pentru campania de vaccinare, iar daca sunt putini… nu e nicio diferenta pentru RER, in timp ce, oricum… tot masinile acelea trebuie sa circule si tot acei angajati trebuie sa ii aiba).
  In plus… ar putea cauta contracte de colaborare cu diverse firme… care sa le ofere diferite… “chestii” celor care se vaccineaza… contra unor banner-e publicitare pe spatiile primariei, pe termen mai lung, si dreptului de a isi pune sigla, ca parteneri, la diverse evenimente si pe diverse materiale publicate de primarie… direct sau in cadrul anumitor proiecte etc.. – sa calculeze “credit contra vaccinarii, pentru parteneri”: daca fac o astfel de campanie… cu cat atrag mai multi oameni, cu atat primesc mai mult credit, pe care il pot folosi, intr-un fel sau altul, pentru a “plati” acea publicitate.
  Sau… ar putea oferi ore de a juca, gratuit, fotbal, pe terenuri de inchiriat… in afara orelor in care ele sunt inchiriate cu plata; sau… abonamente de transport in comun, urban sau rural, gratuite; sau… calatorii cu trenul; sau ar putea ridica un cort de evenimente pe care, pe baza programarii, sa il puna la dispozitie gratuit… contra unui x-numar de persoane nou vaccnate care se inscriu sa “isi doneze gestul vaccinarii”… astfel, pt. X sau Y eveniment; sau sa nu mai platesca chirie, o anumita perioada, pentru tarabe sau diverse spatii; sau ITP facut gratuit (schimb ulei; schimbarea cauciucurilor etc.) sau scutirea de diverse taxe necesare in anumite conditii, pt. a obtine diverse acte; sau a organiza, pe stadion, anumite concerte cu intrare gratuita numai pentru cei care s-au vaccinat si posibilitatea de a se vaccina si pe loc; sau x-intrari gratuite in diverse cluburi etc. si… etc.. Practic… cei care s-au vaccinat pentru ca voiau sa o faca… s-au cam terminat, cei care s-au vaccinat pentru ca aveau nevoie sa o faca… s-au cam terminat, a astepta sa ii sperie valul 4… va fi dezastruos, Doamne, Fereste, nu doar pentru moment si vietile si sanatatea oamenilor in acea perioada… ci si pentru viitor si si pentru economie, deci… daca toate celelalte metode par a nu merge… deloc grozav… doar a mai mitui, in fel si chip, cetatenii judetului… sa mai aiba vreo sansa sa mai mearga (iar daca nu merge… la multe dintre variante… oricum nu s-ar pierde nimic).
  Sunt anumite categorii de persoane mai reticente la vaccinare… fara niciun fel de motive deosebite si… poate o tombola lunara/saptamanala/zilnica a orasului sau, poate… bilete la pariuri, gratuite – sau si… alcool etc. – ar functiona… in cele din urma. Pana la urma… decat sa platesti, scump, angajati care sa stea degeaba in centrele de vaccinare… mai bine faci cumva sa poti… “cumpara responsabilitatea cetatenilor”. 😀 :)))))))))))
  Cazare gratuita in tabere (=platesc numai masa); cursuri gratuite; zile libere negociate la angajatori (pana la urma… ei au tot interesul financiar… nu numai sa evite problemele economice care vor tot aparea… daca o tinem tot asa… indiferent ca se mai pun restrictii sau nu si si sa nu aiba, apoi, angakati pe care sa trebuiasca sa ii inlocuiasca sau care sa stea in concediu sau sa se trezeasca cu firma inchisa temporar, ca focar, etc.); controale medicale oferite gratuit (sau… daca reusesc sa acopere costurile care… oricum ar aparea… numai pentru cati doritori ar fi… si analize medicale gratuite… dintre cele care nu sunt acoperite prin asigurarea de sanatate sau… RMN-uri si CT-uri etc. sau “credit” la cabinete stomatologice – cu posibilitatea programarii dupa un anumit timp de la vaccinare – etc.); “stergerea”/”reducerea” dobanzii si “penalizarilor” la diverse lucruri platite catre primarie sau diversi parteneri; campanii de sume donate, “in numele persoanei vaccinate”, ONG-urilor selectate de doritori; scutirea de la taxa pentru locurile de parcare de la bloc sau cele publice (gen… se inscriu pentru asta si primesc vreun “bonulet”, valabil o anumita perioada, pe care sa-l poata folosi pentru a parca gratuit in parcarile cu plata) sau… discutat cu diverse universitati si… pentru tinerii vaccinati sa nu mai ceara, anul acesta, taxa de inscriere (sau sa mai dea un loc de studii gratuit, in ordinea mediei… doritorilor, anul acesta), pentru cei care s-au vaccinat si… poate, eventual, mai aduc un numar de X-persoane/certificate de vaccinare… “donate” pentru aceasta cauza). Daca nu merge cu protejarea sanatatii si resposabilitatea sociala… poate a cuantifica monetar o vaccinare… merge – oricum… in conditiile astea… ele devin destul de scumpe pt. stat, daca e sa impartim costurile centrelor de vaccinare si ale aducerii si pastrarii vaccinurilor… la cate persoane mai fac vaccinul.
  Nu i-ar obliga nimeni, ci, doar, fiind si clar decis ca e in interesul statului si a primariei sa aiba cat mai multe persoane vaccinate… i-ar plati pentru asta, intr-un fel sau altul, fara nicio jena. 😀
  Nu vin de buna voie… doar pentru a o face? Vor mai veni destui de buna voie… pentru a castiga diverse avantaje (si… e important ca ele sa fie cat mai diverse, din start), caci… pentru majoritatea celor care nu se vaccineaza… grija pentru ce le poate face vaccinul ar fi mai mica decat grija pentru a simti ca “profita” din a il face…cand… clar… nu simt ca ar profita, din a il face, doar pentru sanatatea lor si a celor din jur (si simtind, uin acelasi timp, ca pierd ocazia de a “profita” daca nu o fac… cat timp se mentin aceste “oferte” care… nu s-ar sti cat ar dura)! 🙂

  Doamne, Ajuta! 🙂

 • Daca 3 valuri ale pandemiei si 1 an si ceva de pandemie si diverse restrictii au “speriat”… sa zicem ca 20% dintre buzoieni si valul 4, Doamne, Fereste, care pare a fi mult mai rau… Doamne, Fereste… sa… zicem ca ar mai reusi, cine stie cum, poate tot si prin diverse restrictii (care… nu se stie daca vor mai aparea… in timp ce romanul are tot felul de vorbe despre “o data tot trebuie sa mor”, Doamne, Fereste, aceasta mentalitate fiind ceva bine foarte bine intiparit in subconstientul sau), sa mai aduca macar vreo 20%… tot ar fi nevoie ca sa primariile si autoritatile locale sa inceapa sa se gandeasca serios la a reusi sa “cumpere” responsabilitatea a inca vreo 20%… rapid, Doamne, Ajuta! 🙂