Actualitate

Unul dintre cei mai mari angajatori din Buzău are nevoie de forță de muncă. Zeci de muncitori, într-o fabrică nouă

Cel mai mare reciclator din România are în desfășurare o mare investiție la Buzău, iar în câteva luni va angaja zeci de muncitori. Angajații vor munci într-o fabrică nouă care va fi inaugurată până la finalul acestui an.

Gren Group a demarat construcția unei noi fabrici la Frasinu. Construcția, cea mai modernă din câteva are grupul, va avea drept domeniu de activitatea reciclarea frigiderelor. Mai exact, o capacitate de 3000 de tone de frigidere pe lună!  

”La Frasinu urmează ca anul acesta să mai ridicăm încă o fabrică, poate cea mai modernă existentă astăzi în grup și, în mod sigur, în toată zona de Europa de Est, o fabrică nouă, o investiție de peste zece milioane de euro, unde vom putea recicla circa 3000 de tone de frigidere în fiecare lună. Lucrările au început, suntem în plină lucrare de construcție și astăzi, dacă lucrurile merg bine, am putea să devansăm cu circa două luni aceste lucrări, dar avem rezerve datorită acestor probleme care au apărut între timp, de logistică, de transport și disponibilitatea firmelor de construcție. O să fie o unitate funcțională ce va trata, în general, frigidere și, credem noi, că o să fie încă un succes pe platforma industrială din Buzău”,  spus Constantin Damov, directorul Green Group.

Până la inaugurarea, grupul de firme trebuie să angajeze pentru noua fabrică 50 de persoane.

”Fabrica va avea, în primă fază, va avea aproximativ cincizeci de angajați urmând, dacă vom deschide și alte secții, să dublăm în următorii doi ani, acest număr. Noi avem mai puține locuri de muncă pentru că am luat linii complet automatizate. Nu mai găsim forță de muncă, problema de aici încolo nu este că nu există locuri de muncă, ci că nu avem forță de muncă. Cred că suntem printre puținele companii din industrie care nu a apelat la forță de muncă de import și asta pentru că noi respectăm salariații noștri și am reușit să îi fidelizăm, cu toate că am trecut prin perioade dificile. Dar automatizarea va fi cheia dezvoltării în viitor pentru că niciun tânăr din generația nouă nu visează să ajungă într-o linie de dezmembrare electronice pentru că este o muncă repetitivă, toți vor o muncă în care să-și folosească imaginația, inovația ș.a.m.d și noi realizăm acest lucru, deci viitorul va fi al robotizării și al echipamentelor automate”,  a explicat Constantin Damov.

Fabrica de la Frasinu reprezintă o investiție de circa 10 milioane de euro.

Etichete