Actualitate

(video) Imaginile dezastrului de pe Dealul Istriței. Cum arată locul la două luni după incendiul de pădure

Au trecut mai bine de două luni de la incendiul de proporții de pe Vârful Istrița-Breaza, în care au fost mistuite circa 500 de hectare de vegetație uscată și aproximativ 56 de hectare de pădure de pin.

La sfârșitul lunii martie, după cum Șansa News a relatat în acea perioadă, incendiu de proporții a cuprins dealurile din zona comunei Breaza, flăcările ajungând inclusiv la parcul de antene și relee de pe Vârful Istrița. La acel moment, sute de oameni au luptat cu focul, impunându-se inclusiv intervenția unor aeronave speciale pentru stingerea incendiului, ce a fost comparat de mulți cum incendiile de pădure ce au loc în Grecia, an de an.

Un buzoian, care la acel moment a suprins imagini teribile cu ajutorul unei drone, a realizat un colaj video din care se văd proporțiile dezastrului.

Sevastian-Valentin Lupu, autorul montajului respectiv, folosește imagini mai vechi, care arată pădurea de pini verde sau cum ar fi trebuit să fie ea azi, dacă nu ar fi fost incendiul de proporții. Iar în continuarea imaginilor respective prezintă și realitatea de acum. Sunt imagini cutremurătoare, care înfățișează resturile carbonizate ale pădurii de odinioară.

În final, autorul filmulețului se întreabă dacă a plătit cineva pentru acest dezastru.

Un răspuns, nesatisfăcător, ce-i drept, îi putem oferi noi: cazul este în continuare cercetat de polițiștii din Merei, care au în lucru un dosar penal. Cercetarea este și acum in rem, adică e cercetată fapta, fără să existe un suspect.