Actualitate

Unul dintre piloții cu experiență de la Boboc “și-a luat zborul” către SUA. Obiectivul său: să fie mai bun, mereu la înălțime

Căpitanul Andrei Ilucă este unul dintre cei mai buni și cei mai apreciați piloți instructori de la Baza Aeriană Boboc. Știe perfect secretele acestei meserii și le împărtășește și celor mai tineri militari care vor să îi calce pe urme, însă Andrei Ilucă își dorește să învețe mereu ceva nou, să capete și mai multă experiență și să urce cât mai sus în carieră. Pentru asta, la circa doi ani de când a devenit pilot instructor pe aeronava IAR99 Standard, a decis că este momentul pentru o nouă etapă în cariera sa. “Și-a luat zborul” departe de țară, în Statele Unite ale Americii, unde va urma programul de pregătire #ENJJPT (Euro-NATO Joint Jet Pilot Training) în Baza Aeriană Sheppard/Texas. Programul se va derula pe o perioadă de 4 ani.

Colegii de la Boboc, cei care i-au fost alături tot timpul, sunt cu gândul la Andrei Ilucă. Au postat pe Facebook un mesaj de susținere, transmițându-i, totodată, că îl așteaptă să revină cu bine la Boboc.

“Cariera de pilot militar- în continuă perfecționare !Pentru căpitanul Andrei Ilucă, zborul reprezintă provocarea de a fi mereu mai bun, mai pregătit, mereu la înălțime. După un ultim zbor pe aeronava #IAR99Standard, colegul nostru “și-a luat zborul” către Statele Unite ale Americii pentru a urma programul de pregătire #ENJJPT (Euro-NATO Joint Jet Pilot Training) în Baza Aeriană Sheppard/Texas.Pentru următorii aproximativ 4 ani va urma cursul de formare a instructorilor de zbor pe aeronava T6 Texan.Felicitări și mult succes Andrei! Fie ca timpul să zboare cu viteza ambiției tale și să revii cu bine la Baza Aeriană Boboc/Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Aeriene ! “

Sursa foto Baza Aeriană Boboc

Despre cariera căpitanului Andrei Ilucă, șansanews.ro a scris AICI, în anul 2020, atunci când, după o pregătire intensă care s-a derulat pe o perioadă de 2 ani, a devenit pilot instructor pe aeronava IAR99 Standard.

Citiți detalii despre cariera pilotului instructor, AICI.