Actualitate

(UPDATE) INCENDIU VIOLENT LA IEȘIRE DIN BUZĂU. Flăcări uriașe au cuprins un depozit de materiale reciclabile. 2 TIR-uri au fost mistuite de foc (VIDEO)

FOTO ARHIVA
FOTO ARHIVA

UPDATE: Pompierii intervin și miercuri dimineață la hala de materiale reciclabile care a fost cuprinsă de foc, marți după amiază. Focul arde mocnit însă, fără a mai exista riscuri, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Vlăduț Părvu:

UPDATE: Incendiul a fost izolat, fără a mai exista riscuri, în acest moment. Pompierii continuă să lucreze acum pentru lichidarea tuturor focarelor.

UPDATE: La fața locului a ajuns marți seară și prefectul județului Buzău, Silviu Iordache.

”Arde un depozit de materiale reciclabile al unui reciclator. Au intervenit autospeciale de la ISU, de la URBIS, de la Mizil și Rm.Sărat. Nu sunt vicime. Materialul care arde e plastic și hârtie. Nu sunt riscuri ca incendiul să se mai extindă”, a declarat prefectul.

Întrebat dacă fumul negru ar putea genera o poluare în municipiul Buzău, Iordache a declarat:

”Fumul nu se duce către municipiu. Se duce spre zona de sud a județului, probabil către Spătaru. A fost emis mesaj RO ALERT.  Era o linie de gaz care trecea pe câmp, dar a fost asigurată și nu e risc de explozie”.

Sursa care a generat incendiul urmează a fi stabilită de Poliție, a  mai precizat prefectul de Buzău.

UPDATE: La locul incendiului care a izbucnit marți la un depozit de materiale reciclabile din Zona Industrială intervin 4 autospeciale de stingere incendii cu apă și spumă, în zonă fiind așteptate cisterne de la Primăria Buzău și alte autospeciale de la ISU Buzău.

”Incendiul se manifestă la un depozit de materiale reciclabilie din Zona Industrială.  Focul se mnaifestă pe o suprafață de circa 1500 de metri pătrați, s-a extins și la 2 TIRuri din apropiere, care erau încărcate cu materiale reciclabile.

La fața locului intervin 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU Buzău, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD. Mai sunt pe drum 4 cisterne cu apă de la Primăria Buzău și 2 autosepciașe de la ISU Prahova.

A existat risc de propagare la o hală din apropiere, însă a fost eliminat. La acest moment, incendiul este localizat iar pompierii intervin pentru stingerea lui”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vlăduț Pârvu.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Incendiu de proporții, marți seară,  izbucnit în Zona Industrială.

Din primele informații, focul a izbucnit la un centru de colectare a PET-urilor, cu risc de extindere la alte imobile. Intervenţia este îngreunată de vântul care suflă cu putere.

Au ars deja două maşini, dar nu sunt semnalate victime.