Actualitate

Urmează cel mai așteptat week-end! La mare sau la munte? Ce spun meteorologii

foto: arhivă

După mini-vacanța de Paști, urmează cel mai așteptat week-end, când ziua de 1 mai dă tonul distracției, în special pe litoral. Anul acesta, sărbătoarea mult-așteptată nu aduce în plus o zi liberă, pentru că pică duminică. Dar chiar și așa, cei mai mulți și-au făcut deja planuri pentru week-end-ul de 1 mai.

Mulți români și-au făcut rezervări din timp pe litoral, stațiunea Vama Veche fiind cea mai solicitată, asociată cu această sărbătoare. Iar cei care și-au propus să ajungă la mare nu vor regreta, pentru că vor avea parte de vreme bună.

”La mare, o vreme în general frumoasă, fără precipitații, dar cu ceva intensificări ale vântului, mai ales în timpul zilei. Sub aspect termic, vor fi maxime între 14 și 17 grade și minime între 8 și 10 grade”, a declarat, pentru sansanews.ro, meteorologul Marina Antonescu de la Administrația Națională de Meteorologie.

Cei care preferă muntele, în schimb, ar putea avea parte de o vreme schimbătoare. În stațiunile de munte ar putea să fie înregistrate ploi, dar vestea bună e că acestea vor fi de scurtă durată.

”La munte vor fi ploi de scurtă durată și un cer temporar noros, posibil și ceva intensificări ale vântului”, a mai spus meteorologul ANM.

Iar dacă în ultimele zile a plouat și temperaturile au scăzut simțitor, de 1 mai vremea va fi numai bună pentru o ieșire la iarbă verde. Cei care aleg să stea acasă de 1 mai se vor putea bucura de plimbări în natură ori de un grătar cu mici, tradițional de 1 mai, cu toate că există și posibilitatea unor ploi rapide, de scurtă durată.

”Duminică, de 1 mai, vremea se va încălzi ușor, dar temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Vor fi ploi de scurtă durată, doar pe arii restrânse, posibil însoțite de descărcări electrice, îndeosebi la deal și la munte. Maximele termice se vor încadra în general între 16 și 22 de grade”, a mai spus meteorologul Marina Antonescu.