Actualitate

Urs lovit de tren! Scene șocante după accidentul feroviar

Prezența urșilor, semnalată în din ce în ce mai multe localități montane ale județului, generează probleme în comunitățile respective. Numai noaptea trecută, în decurs de câteva ore, au fost înregistrate două incidente grave, în ambele fiind vorba despre apariția unor urși în zone locuite.

Circulația feroviară pe ruta Nehoiașu-Buzău a fost oprită, dimineață, în jurul orei 4,00, după ce locomotiva unui tren care abia se pusese în mișcare a lovit un urs. Incidentul s-a produs pe calea ferată din zona Șețu, iar animalul sălbatic nu a supraviețuit imapctului. Fiind vorba despre un exemplar dintr-o specie protejată, a fost anunțată Poliția care a declanșat o anchetă. Garnitura s-a pus în mișcare după ce s-au făcut constatări la fața locului.

Un alt incident, de data aceasta un atac într-o gospodărie, a avut loc într-o altă localitate de munte. Un exemplar de urs a coborât într-o găspodărie din satul Crevelești, comuna Chiliile. Animalul sălbatic a atacat un măgar pe care îl avea proprietarul gospodăriei. Reprezentanții AJVPS Buzău au confirmat atacul, ei fiind anunțați cu privire la eveniment. Președintele structurii, Dragoș Ștefănescu, a declarat pentru șansanews.ro că în zona Chiliile au fost semnalate mai multe atacuri ale urșilor.

Primăria din localitate urmează să întocmească luni documentele pentru evaluarea pagubelor și să transmit- adrese către cei abilitați pentru organizarea unro acțiuni de pândă și de izgonire a sălbăticiunilor. Din păcate, astfel de acțiuni nu dau rezultate, iar în ultima lună, au fost semnalate și două atacuri asupra unor oameni.

Populația de urși din pădurile României a crescut foarte mult în ultimii ani, în timp ce cotele de vânătoare au fost păstrate în limite reduse.