Actualitate

(Video) Destinație de weekend: o zi la Herghelia Cislău. Cât costă un tur ghidat

sursa foto: Valentin-Madalin Martinescu , herghelia cislau

Este un loc desprins parcă dintr-o poveste, cu o istorie impresionantă, și care poate reprezenta o destinație potrivită de weekend. Herghelia Cislău este propunerea noastră de astăzi pentru a petrece o zi de relaxare în natură, departe de agitația din oraș și totuși destul de aproape încât să fie suficiente câteva ore pentru a ajunge. Aflată la circa 30 de kilometri de municipiul Buzău, pe DN10, Herghelia de la Cislău își deschide larg porțile pentru a-și primi vizitatorii.

Pentru ca ziua să fie una reușită, cel mai bine ar fi ca înainte de a pleca să fie anunțată vizita printr-un telefon care poate fi găsit pe pagina de Facebook a hergheliei.

Odată ajunși la destinație veți fi întâmpinați de un peisaj superb dar și de oameni calzi dispuși să vă arate comoara vie de la Cislău. Și pentru ca experiența să fie completă,  vizitatorii vor avea parte de un tur ghidat. Taxa, potrivit hergheliidestat.ro este 13 lei de persoană. Pentru copiii cu vârsta sub 6 ani, vizita este gratuită.

Turul constă în ”Vizitarea obiectivelor principale din herghelie, după caz (adăpost armăsari pepinieri, adăpost iepe mamă, vizionarea grupurilor de iepe mamă pe pășune) cu însoțitor”.

De asemenea, cei care își doresc, contra cost, pot face scurte plimbări cu calul.

” Plimbarea cailor se va face la mână, pe un traseu prestabilit, la fel pentru toți participanții. Grupa de vârstă: peste 2 ani. Prețul este de 2 lei/minut/persoană. Punerea la dispoziție a unui cal harnașat, cu un monitor autorizat FER angajat al hergheliei care să supravegheze desfășurarea plimbării, în incinta subunității, pe terenul de antrenament cosă 40 de lei/30 minute/persoană. Totul se face în baza unei programări prin telefon”, se arată pe site-ul hergheliidestat.ro

Și pentru a vă convinge că alegerea este una potrivită pentru o zi de weekend, iată câteva imagini postate de galop.ro și care ilustrează începutul unei zile la Herghelia Cislău.