Actualitate

(FOTO) Vlad Chivu, campion național la motociclism! Cine este buzoianul care nu știe ce înseamnă locul doi

Vlad Chivu, campion național la motociclism-viteză pe circuit, este un tânăr care, indiferent de greutăți, merge mai departe demonstrând că dacă îți dorești ceva, poți obține. Pentru Vlad nu există nu se poate. Tânărul buzoian este pasionat de motociclism, de tot ce înseamnă adrenalină pe două roți. La 16 ani s-a urcat pentru prima dată pe un motor și s-a înscris la competiții naționale și internaționale. Rezultatele nu s-au lăsat așteptate. A început să obțină premiu după premiu. Chiar și după cea mai cumplită cumpănă din viața sa. Anul trecut a fost implicat într-un grav accident rutier în municipiul Buzău, accident în urma căruia a ajuns în spital cu traumatisme extrem de grave. Dar, nu s-a dat bătut. Cu mâna dreaptă alcătuită în mare parte din fiare, tânărul buzoian continuă să bifeze record după record. Vlad Chivu și-a deschis sufletul și a vorbit, pentru șansanews.ro, despre prima sa experiență pe motor și ce înseamnă viața de campion.

Când a început întreaga “nebunie”? Prima experiență pe motor

Salutare tuturor ! Numele meu e Vlad Chivu, am 19 ani, sunt din Buzău si sincer, iubesc ceea ce fac. Primul meu contact cu lumea motoarelor și adrenalinei a fost la 16 ani, când pur și simplu m-am urcat pe o motocicletă de pe stradă. O zi din viața mea este cum probabil mulți tineri și-o imaginează: mă trezesc, îmi fac rutina de dimineața și după … începe nebunia! Am antrenament fizic, antrenament teoretic și pregătirea materialului de concurs.

Practic acest sport de 2 ani, primul an a fost de „inițiere“,ca să zic așa. Am simțit că trebuie să fac ceva mai mult. Am venit la echipa mea, „ACSRU RACING”, în august 2020, când aveam 17 ani. Am vorbit puțin cu ei pe rețelele de socializare, am programat o întâlnire, și a urmat ceva neașteptat. Băieții mi-au spus:”Uite motocicleta, uite echipamentul, hai să vedem ce poți face.” Acela a fost startul. Apoi, am parcurs jumătate de sezon la clasa 300 cm cubi, ca mai apoi, în 2021 să trec la clasa 600 de cm cubi și să devin, la sfârșitul anului, campion național, vicecampion în campionatul moto RC(campionat privat ) și locul 4 est european. Am reușit să ating viteza de 313 kilometri la oră pe circuit, iar viteza constantă cu care merg este 286 – 292 km la oră. Practic, am titlu de campion național în 2021 și podium în Campionatul Est European Balcanic de Motociclism – Viteză.

Ce titluri ai trecute în CV la nici 20 de ani?

-Am participat în campionatul Privat Moto RC, aici am ieșit vicecampion.

-Campionatul national motociclism viteza pe circuit, unde am ieșit campion.

-Campionatul est european balcanic motociclism viteză pe circuit, am obținut locul 4.

Mereu pe locul 1

Din anul 2021, Vlad a început să urce pe podium la toate competițiile la care s-a înscris, motto-ul după care se ghidează fiind „Luptă pentru ceea ce îți dorești”. Asta în ciuda piedicilor pe care le-a avut în ultimul an.

„Am trecut la 600 cm cubi. În aprilie am avut prima etapă în Campionatul Național la Clasa Formula 600 și am luat locul 1. De atunci până în luna iulie a urmat doar locul 1, locul 1, locul 1 și iar locul 1 și am terminat campion național.”

“Drumul meu nu a fost unul fără piedici. Am suferit un accident grav, chiar înaintea primei mele etape de campionat. În iulie 2021, un taximetrist a întors pe dublă linie continuă. Motorul meu s-a izbit puternic de taximetru, iar eu m-am lovit violent de asfalt. M-am trezit peste vreo două zile la spital, am avut o hemoragie craniană puternică, urma să fiu operat la mâna dreaptă și multe alte afecțiuni. Ulterior, mâna mea dreaptă a fost alcătuită, în mare parte, din fiare. Inițial, am vrut să renunț la stradă. M-am gândit că fiind motociclist pe străzile noastre îmi pun viața în pericol. M-am răzgândit, însă, rapid. Nu eram deloc refăcut dar am revenit. Eram pe locul 4, la bătaie pentru locul 3 est european și am ratat o frânare la 260 km pe oră și am ieșit de pe iarbă, ajunsesem pe locul 12. Dar, am revenit în forță și am recuperat până la locul 6 est european! La națională am luat locul unu, imediat după accident. “

Ca orice pasiune, și cea pentru motociclism este destul de costisitoare. Cum reușești să faci față?

“Eu nu provin dintr-o familie înstărită, precum majoritatea celor care practică acest sport, care este considerat și cel mai scump. Le-am spus părinților mei că am nevoie de minim 1500 de euro pentru a participa la prima mea etapă de campionat, iar aceștia mi-au zis că singurul suport pe care mi-l pot oferi este cel moral. Campionii au nevoie de bani.

Pentru a putea să evoluez am nevoie urgentă de sponsori. Pe viitor, doresc sa particip la Campionatul European( Alpe Adria), doar că, în momentul de față, bugetul nu îmi permite, așa că sunt în căutare de colaboratori! Eu sunt cel mai tânăr și cel mai sărac pilot care a reușit să facă ceva. Noi suntem Asociația Club Sportiv a Regiunilor Unite, suntem înscriși pe lista ONG-urilor, orice SRL poate redirecționa procentul din impozitul plătit către stat, fiind organizație non-profit.”

Mai multe detalii despre viața unui campion și sacrificiile pe care le presupune acest sport, și în emisiunea Toc Șou, de la Focus Tv.