Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

V.Gheorghiță:”E clar că avem o tendință de creștere a numărului de cazuri de COVID”! Cum stă Buzăul

Buzăul menține același ritm în ceea ce privește noile confirmări de infectate cu SARS-CoV-2. Astăzi, 24 iulie, Direcția de Sănătate Publică anunță alte două cazuri COVID-19. Ce notat este că ambele persoane depistate au aflat că sunt infectate după ce s-au testat cu teste rapide, semn că oamenii, la prima suspiciune, merg să se teste, chiar și cu teste antigen, mult mai ieftine decât un test PCR.

Sâmbătă, Buzăul a ajuns să numere 12.598 de cazuri de coronavirus, înregistrate de la debutul pandemiei, ultimele două fiind depistate în ultimele 24 de ore. Este vorba despre două persoane în vârstă de 26 și 55 de ani. Cei doi sunt din Biscenii de Jos- Calvini și din Costești. Cei doi au fost testați cu teste rapide în două unități medicale, respectiv la Spitalul Elias din București și Spitalul din Nehoiu. Autoritățile de sănătate publică au anunțat că ancheta epidemiologică este în desfășurare și se caută sursa de infectare dar și dacă acești pacienți au intrat în contact cu alte persoane cărora ar fi putut să le transmită virusul. Deocamdată nu se știe dacă cei doi sunt vaccinați.

De asemenea, astăzi, 24 iulie, nouă persoane sunt în izolare la domiciliu, fiind fie contacți cu cazurile deja confirmate sau fiind chiar bolnavii confirmați care nu au avut nevoie de internare și se pot trata la domiciliu

Amintim că Buzăul a înregistrat săptămâna trecută și primele cazuri de infecție cu noua tulpina Delta, însă, cele două persoane confirmate s-au vindecat, după 17 zile de la depistarea virusului, și au fost externate din unitățile medicale unde au fost tratate.

De altfel, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România a declarat, în timpul vizitei la Cluj, că ” aproape 90% dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 sunt nevaccinate, iar peste 91% dintre decese sunt la persoane care nu au primit nicio doză de vaccin”, potrivit ziarului Bursa. Și ”  în condiţiile în care nu vom avea o rată crescută de imunizare în rândul populaţiei, evident că riscăm să avem o creştere importantă a numărului de cazuri”, a mai spus Gheorghiță. La Buzău, în ultimele 24 de ore s-au vaccinat cu prima doză 111 persoane.

Astăzi, 24 iulie 2021, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 12598
  • Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 12147
  • Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 439
  • Număr persoane în carantină la domiciliu: 683
  • Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 9
  • Numar persoane testate in ultimele 24 ore: 263