Actualitate

VACANȚĂ FORȚATĂ DE CORONAVIRUS! De astăzi, elevii sunt acasă. Autoritățile speră în reducerea răspândirii virusului

De vineri, 2 aprilie, elevii intră într-o vacanță de primăvară prelungită la care nu se așteptau.

Din cauza numeroaselor cazuri de coronavirus raportate în toate județele țării, Ministerul Educației a modificat structura anului școlar astfel că de vineri elevii sunt în vacanța de primăvară. Pentru cei mai mulţi dintre ei, vacanţa se va încheia în 4 mai. Pentru elevii din clasele terminale, structura anului şcolar nu se modifică. Astfel, clasele terminale au vacanţă în perioada 2 aprilie – 11 aprilie, pentru Sărbătorile Pascale Catolice, şi în perioada 30 aprilie – 9 mai, pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe. În intervalul 12 aprilie – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activităţile didactice.

Decizia preelungirii vacanţei a fost luată de autorităţi în încercarea de a opri cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus. Numărul de noi infectări depăşeşte aproape zilnic 6.000 de cazuri, multe dintre cazuri fiind medii şi severe. Secţiile de Terapie Intensivă sunt pline, presiunea pe sistemul medical fiind foarte mare. Specialiştii reclamă că noile variante de coronavirus sunt mult mai contagioase şi dau forme mai grave de boală. În aceste condiţii, s-a cerut reducerea mobilităţii pentru limitarea răspândirii pandemiei.

Autorul știrilor

Cristina Sterian

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • scolile sunt ultimele in lista infectarilor. De ce tocmai acestea trebuie inchise? Nu au nicio scuza pentru dezastrul din Invatamant! in conditiile in care avem atata materie de recuperat, noi dam vacanta de paste catolic(!!) intr-o tara majoritar ortodoxa!
    Pentru cei care au uitat, sa citeasca din istoria Ardealului ce au facut uniatii in timpul Mariei Tereza cu Ortodoxia noastra! Sa citeasca despre sfintii mucenici de acolo Ioan din Gales, Moise Macinic din Sibiel, Visarion si Sofronie de la Cioara, si atatia alti marturisitori inclusiv din Maramuresul din dreapta Tisei, unde au fost distruse aproape toate bisericile si manastirile ortodoxe. Cititi acolo oameni buni si vedeti ce au facut catolicii in tara asta, iar noi dam vacanta copiilor in cinstea lor. RUSINE ministerelor si mai ales RUSINE NOUA care stam si ne uitam! Se va intoarce in mormant Stefan cel Mare cand vom da vacante copiilor nostri in cinstea musulmanilor din Dobrogea. I-am ingaduit pe toti aici, dar minoritatile sa isi caute drepturile in tarile lor.

    Cu aceste masuri nu se va reduce niciun numar de infectari. Probabil ideea e sa se puna presiune pe profesori ca acestia sa se vaccineze, “pe propria raspundere”, constransi astfel sa revina la cursuri, urmare a decalajului foarte mare dintre materia predata si programa.