Divertisment Social

VACANȚĂ ÎN PANDEMIE. Unde ar fi cel mai sigur loc pentru a vă petrece concediul

E perioada concediilor, dar unde plecăm? Coronavirusul ne pune piedici la propriu și la figurat, tot mai multe țări impun restricții românilor din cauza numărului mare de infectări din ultima perioadă. Și, atunci, unde ne petrecem concediul vara aceasta, în pandemie?

Prezent în emisiunea Focus News de la Focus Tv, Marius Berca, director operațional al unei importante agenții de turism cu puncte de lucru în mai toate județele țării, a declarat că, în opinia sa, cea mai potrivită locație, având în vedere situația epidemiologică în care ne aflăm, ar fi Grecia. Chiar dacă, cine pleacă din 15 iulie în această țară, va trebui să prezinte rezultatul unui test care să arate că nu este infectat cu coronavirus, iar această analiză crește semnificativ bugetul unei familii.

” Dacă cineva ar veni să mă întrebe ce destinație să aleagă i-aș recomanda Grecia. Șezlongurile sunt la doi metri, mesele la fel, se ia peste tot temperatura, sunt dezinfectanți la tot pasul. În Grecia sunt deschise și restaurantele și cluburile și terasele. Toți cei care servesc poartă mască și mănuși, se respectă toate regulile, ceea ce este foarte bine pentru turiști”.

De altfel, mulți dintre românii care au ales să plece în concediu în pandemie au ales anul acesta Grecia, următoarea destinație pe lista preferințelor fiind Bulgaria.

”  Turiștii optează în general pentru Grecia, Turcia și Bulgaria. Ținând cont că Turcia nu figurează încă pe lista verde pe care o actualizează autoritățile în fiecare zi de luni, le-am recomandat clienților noștri care voiau Turcia, dar și Egipt sau Tunisia, să meargă în Grecia. Drept dovadă, din 24 iulie de când s-a dat drumul zborurilor directe către Grecia, pentru Creta, Corfu, Zakynthos, Rhodos, avioanele sunt pline iar turiștii merg în vacanță și se simt bine.”

Însă, numărul turiștilor care aleg să plece din țară în concediu, anul acesta, este mult mai mic față de anul trecut. Conform reprezentantului agenției de turism, dacă anul trecut erau circa 1000 de rezervări zilnic, la nivelul întregii țări, acum nu sunt mai mult de 70-100 de rezervări de concedii, adunate din toate județele țării.