Actualitate

VACANȚĂ PRELUNGITĂ! Ce modificări propune ministrul Educației în structura anului școlar (VIDEO)

Schimbări în structura anului școlar. Vacanța de primăvară s-ar putea prelungi, astfel încât elevii să stea acasă timp de aproape o lună, din 2 aprilie, până în data de 4 mai. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că în contextul creșterii semnificative a cazurilor de COVID-19, în întreaga țară, a propus o serie de modificări în structura anului școlar. Prima pe listă este prelungirea vacanței de primăvară.

”Am propus o serie de modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primăvară care să înceapă în data de 2 aprilie și până pe 4 mai, aceasta va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Vacanţă de primăvară prelungită cu 3 săptămâni, începând cu data de 2 aprilie, până pe data de 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii prin acordarea acestei vacanțe în tot sistemul de învățământ preuniversitar.”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

O altă modificare propusă de ministrul Educației se referă la data la care va fi susținută Evaluarea Națională. În schimb, Bacalaureatul se va susține la datele stabilite inițial.

“Decalăm examenul de Evaluare Naţională, se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după 8 iulie.”, a mai anunţat Sorin Cîmpeanu.  

Potrivit calendarului stabilit inițial, Evaluarea Națională, susținută de elevii clasei a VIII-a, era programată pentru perioada 22-25 iunie.