Actualitate

CUM S-A PRODUS TRAGEDIA DE LA GLODEANU SILIȘTEA. Primele declarații ale șoferului

Polițiștii au demarat ample cercetări în cazul accidentului soldat cu 3 morți și două persoane rănite, la Glodeanu Siliștea, cel mai grav accident rutier produs în ultima perioadă în județul Buzău. Anchetatorii au făcut cercetări la fața locului dar au reușit să stea de vorbă și cu șoferul care se afla la volanul Loganului care s-a răsturnat pe câmp.

Primele informații arată că totul s-a întâmplat după ce șoferul autoturismului, un bărbat de 52 de ani, din Scutelnici, a vrut să depășească un camion. Manevra nu i-a reușit, autoturismul ajungând să se răstoarne pe câmp.

“ Dimineață, în jur de ora 6:45-6:50, cei 5 se deplasau la locul de muncă, undeva la Căldărușanca. La un moment dat, șoferul autoturismului a vrut să inițieze o manevră de depășire a unui ansamblu de vehicule: cap tractor și semiremorcă. Mașina s-a dus prea mult spre stânga, a prins acostamentul, șoferul a pierdut controlul direcției. Mașina a fost aruncată în șanțul de pe marginea drumului, apoi într-un copac și s-a răsturnat de câteva ori. A fost audiat și șoferul camionului. Cert este că nu a existat contact între cele două mașini.” a declarat în emisiunea Sens Direct, de la Focus Tv, cms șef Silviu Dinu, șeful Serviciului Rutier IPJ Buzău.

Deocamdată, anchetatorii nu pot spune exact din ce motiv s-a ajuns la o asemenea tragedie. Carosabilul era uscat, drumul era drept în zona în care s-a produs accidentul.

“Nu se știe exact ce s-a întâmplat, se poate ca o clipă de neatenție să fi stat la baza acestei tragedii. Se poate ca cineva din mașină să-i fi distras atenția șoferului, nu se știe exact, așteptăm rezultatele cercetărilor.”, a adăugat cms. șef Silviu Dinu.

Detalii despre tragedia de la Glodeanu Siliștea, AICI.