Actualitate

„Veniți să ne bucurăm de Domnul!”. Concert tradițional de Crăciun, la Catedrala Arhiepiscopală

Anul acesta, colindele de Crăciun vor răsuna, din nou, în Catedrala Arhiepiscopală. După un an în care pandemia nu a permis organizarea unor astfel de evenimente, tradiționalul concert de Crăciun va fi reluat. Sâmbătă după amiază, credincioșii se vor bucura, astfel, de momente emoționante, aduse de Corala Mixtă a Catedralei din Focșani și Corala din Buzău.

„Concertul acesta de colinde pe care încercăm să-l organizăm an de an deja l-am numit tradițional și datorită faptului că ne străduim să oferim comunității buzoiene și nu numai, atât credincioșilor noștri, dar și iubitorilor muzică și de frumos în general un moment cu o sensibilitate aparte care să preîntâmpine sărbătorile prilejuite de Nașterea Domnului” a declarat pentru șansanews.ro dirijorul Coralei Ortodoxe Mixte „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale, pr. Geanin-Cristian Oprea.

Lipsa organizării unui concert de Crăciun anul trecut a lăsat un gol atât în sufletul coriștilor, cât și al credincioșilor, obișnuiți ca în prag de sărbătoare să uite pentru câteva minute de toate greutățile și să se bucure de glasurile coriștilor și de minunatele colinde.

„Imposibilitatea organizării concertului anul trecut a fost o lipsă și în sufletele organizatorilor, în special în sufletul coriștilor care își doresc de fiecare dată să încânte sufletele celorlalți cu ce au ei mai bun și mai frumos dăruit de Dumnezeu, adică glasurile și sensibilitatea lor. A fost un gol și în sufletele credincioșilor, din partea cărora am primit nenumărate mesaje dacă anul acesta se mai organizează. Bineînțeles, comunitatea a înțeles pentru că nu a fost vina noastră, ci situația pandemică ne-a obligat să nu putem organiza.”

Concertul va avea loc la Catedrala Arhiepiscopală a Buzăului și Vrancei, sâmbătă, începând cu ora 18:00 și va fi transmis în direct pe pagina de Facebook.

Intrarea este liberă, cu condiția respectării măsurilor de protecție în vigoare.