Actualitate

VERNEȘTI, PRIMA COMUNĂ DIN BUZĂU ÎN CARE VOR FI LUATE NOI MĂSURI PENTRU LIMITAREA RĂSPÂNDIRII CORONAVIRUSULUI! A fost depășit pragul de 1,5 la mia de locuitori

Comuna Vernești a depășit pragul de 1,5 cazuri de coronavirus /1000 locuitori. În aceste condiții, autoritățile se pregătesc să impună anumite restricții cu scopul de a limita răspândirea virusului. Marți seară, specialiștii DSP Buzău vor stabili lista cu măsurile care se impun în acest caz iar miercuri dimineață o vor prezenta membrilor CJSU în vederea adoptării. Astfel, printre altele, este posibil ca restaurantele și barurile din Vernești să fie închise, iar evenimentele private sau publice să fie interzise. Toate restricțiile care vor intra în vigoare la Vernești vor fi stabilite în ședința CJSU de miercuri, a anunțat la Focus TV, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia.

“ După deciziile luate luni la Centru, am făcut și noi un calcul la zi în ceea ce privește rata de incidență la nivelul fiecărei comune. În județul Buzău există o comună care depășește pragul de 1,5 cazuri COVID la mia de locuitori. Este vorba despre Vernești.  În două zile, comuna a depășit rata de 1,5 așa că noi trebuie să impunem măsuri. DSP lucrează la un set de propuneri pe care mâine dimineață le va prezenta CJSU și urmează să le adoptăm. Cel mai probabil propunerile vor fi similare măsurilor adoptate la nivel național pe care noi trebuie să le adaptăm la nivelul comunei.”

La Vernești, o comună mare cu o populație numeroasă, inclusiv comunități de romi, s-a înregistrat o creștere a cazurilor de coronavirus în ultima perioadă.

“A fost o creștere în ultima perioadă, dar trebuie să ținem cont de faptul că Vernești este o comună mare. Vorbim despre familii numeroase, persoane care circulă mult, nu doar în județ ci și în multe zone din țară, poate și de aici cifra aceasta. Așa că noi trebuie să venim cu măsuri de limitare a prezenței unui număr însemnat de persoane în anumite locuri, să limităm astfel răspândirea virusului.”

Municipiul Buzău are o rată de incidență sub 1 la mia de locuitori, astfel că momentan nu se pune problema luării de măsuri suplimentare.