Actualitate

Veste mult așteptată de șoferi! O intersecție importantă va fi resistematizată

Veste bună pentru șoferii care tranzitează DN 10 Buzău- Brașov. Vor scăpa de aglomerație și timpul pierdut așteptând în coloană. Intersecția spre Ciolanu, din comuna Vernești, extrem de circulată, unde se formează zilnic coloane de mașini pe distanțe semnificative, va fi resistematizată.


În ultima perioadă, zilnic, pe DN 10, la Vernești se formează coloane lungi de mașini la intersecția spre DJ 100H, spre Ciolanu. Drumul național are o singură bandă pe sens iar trecerea la nivel cu calea ferată este prevăzută doar cu o barieră acționată manual. În acest context, apar frecvent blocaje pentru că unii șoferi vor să facă stânga spre Ciolanu, în timp ce alții vor să continue deplasarea pe DN 10. Pentru a fluidiza traficul în această zonă, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat procedurile pentru resistematizarea intersecției prin realizarea unei benzi suplimentare de încadrare la stânga pe DN10 spre DJ100H, concomitent cu lărgirea sensului de mers Buzău-Brașov.

De asemenea, Sucursala Regională CF Galați a inclus într-un amplu proiect soluția privind montarea la trecerea la nivel cu calea ferată la Vernești a unui sistem automatizat de închidere a barierei.