Actualitate

Zeci de buzoieni vaccinați, confirmați COVID-19! Care este starea lor de sănătate

Buzăul continuă să înregistreze un trend ascendent în ceea ce privește confirmările cu coronavirus, iar testele arată că și persoanele vaccinate anti COVID-19 pot ajunge în spital ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2. Totuși, specialiștii spun că formele de boală pe care le dezvoltă pacienții imunizați, și fără alte afecțiuni, sunt ușoare, uniichiar asimptomatici.

Peste 200 de buzoieni s-au îmbolnăvit de coronavirus de la începutul lunii august 2021, de când, în România, s-a instalat cel de al patru-lea val al pandemiei. Printre cei confirmați sunt și buzoieni care aveau schema completă devaccinare anti COVID, persoane tinere dar și buzoieni cu multiple afecțiuni.

”De la începutul lunii august și până în prezent, în Buzău au fost înregistrate 203 cazuri COVID-19, dintre care 39 au fost vaccinate, iar 29 din totalul confirmărilor au fost copii, niciun copil nu a fost vaccinat”, a spus Carmen Scîntei, medic epidemiolog DSP Buzău.

Totuși, dintre cei vaccinați, spune Carmen Scântei, mulți au devoltat forme ușoare și doar cei cu alte afecțiuni au avut nevoie de spitalizare.

”Pacienții vaccinați sunt mulți care prezintă și comorbidități așa că formele de boală , la unii sunt asimptomatice, la alții sunt minore, iar la persoanele cu comorbidități sunt medii, adică au impus o splitalizare ”, a spus medicul epidemilog șef.

Tot de la instalarea valului patru au fost înregistrateși patru decese, la persoane cu multiple comorbidități. Printre decesele communicate s-a numărat și femeie din București care avea obezitate și hipertensiune și după infecția cu SARS-coV-2 nu a mai putut fi salvată, deși era vaccinată cu schema completă

Pe de altă parte, epidemiologii din Buzău sunt atenți la ce tulpini circulă în județ mai ales că printre confirmările înregistrate în ultimele săptămânis-au regăsit și persoane, întoarse din străinătate, infectate cu tulpina Delta.  

”Pot să vă spun că persoanele infectate cu tulpina Delta nu ne-au ridicat probleme deosebite în evoluție, nu au impus tratament pe terapie intensivă”, a precizat Carmen Scântei.