Actualitate

Vestea așteptată de toți locuitorii municipiului! Cum va fi organizată Ziua Națională la Buzău

FOTO ARHIVA

Manifestările de amploare dedicate Zilei Naționale a României revin la Buzău.  După un an în care 1 Decembrie a fost sărbătorit într-un cadru restrâns, în Parcul Crâng, Calea Eroilor va deveni din nou punctul zero al Buzăului. Pentru prima dată de la debutul pandemiei de coronavirus, buzoienii vor putea să asiste la parada mijloacelor tehnice și la defilarea militarilor și specialiștilor din cadrul MApN și MAI

Ceremonia va începe la ora 11.00, cu intonarea Imnului Național. Manifestările vor continua după un program asemănător celor cu care buzoienii erau deja obișnuiți în anii de dinaintea pandemiei, astfel că după alocuțiunile oficialilor și momentul depunerii coroanelor, sute de militari și zeci de mașini din dotarea Diviziei 2Infanterie Getica, a Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, SMURD vor trece pe Calea Eroilor.

În total, 80 de mijloace tehnice vor putea fi admirate de Ziua Națională, iar cea mai mare surpriză a paradei militare va fi cel mai nou echipament intrat în dotarea Armatei Române chiar în acest an.

”La ceremonia militară de Ziua Națională a României, se va putea admira maşina de luptă a infanteriei MLI – 84 M – „Jderul” aflată în dotarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, urmată de principalele echipamente ale primului Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare – HIMARS, intrate în dotarea Armatei României în 2021, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități din Garnizoana Buzău”, au spus surse din cadrul organizatorilor evenimentului pentru șansanews.ro.

De Ziua Națională a României nu va fi spectacol doar la sol, ci și pe cer. Aeronavele de la Boboc vor survola, în drumul lor spre București, și Calea Eroilor.

Manifestările se vor încheia cu spectacolul de muzică militară oferit de Orchestra Militară din cadrul Diviziei 2 Infanterie Getica.

Anul acesta se împlinesc 103 de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, iar organizatorii se așteaptă la un număr mare de participanți mai ales că Buzăul va fi printre puținele municipii reședință de județ unde va fi organizată și o paradă militară. Deocamdată se știe doar că în zona oficială, respectiv în zona în care va fi amenajată tribuna oficială, vor avea acces circa 200 de persoane. Toți participanții trebuie să poarte mască, și să păstreze toate măsurile împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 și, cel mai probabil, să dețină certificatul verde.