Actualitate

Vestea pe care o așteaptă peste 100.000 de buzoieni. Premierul Ciucă: ”Este posibil să luăm această decizie”

Premierul Nicolae Ciucă a făcut vineri un anunț așteptat de milioane de români: există posibilitatea ca în 2023 să crească salariul minim pe economie, precum și valoarea punctului de pensie.

Anunțul privind creșterea pensiilor este așteptat cu nerăbdare de peste 106.000 de buzoieni, acesta fiind numărul pensionarilor din județ, potrivit Casei Naționale de pensii. Nerăbdarea vine în contextul în care pensiile buzoienilor sunt mai mici comparativ cu sumele pe care le încasează pensionarii din alte județe.

În luna august, pensia medie încasată în județul Buzău a fost de 1533 de lei, cu 243 de lei mai puțin decât media națională și cu mai bine de 1000 de lei mai mică decât pensia medie care e în plată în București.

Pentru moment nu se știe clar când vor avea loc majorările, dar creșterea a fost discutată deja în coaliție și s-a ajuns la un acord politic.

”Am susţinut de la început că trebuie să ne îngrijim astfel încât să ne aliniem la această decizie. Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, aşa cum am discutat în coaliţie şi cum am afirmat de fiecare dată, să susţinem creşterea salariului minim şi, desigur, a pensiilor, doar că aceste date, aşa cum este şi normal şi responsabil, vor fi făcute publice după ce vom avea proiecţia de buget pe anul 2023. Există voinţa politică, atât a PNL cât şi a PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, președinte al Partidului Național Liberal.