Actualitate

Vești bune! Aproape jumătate din localitățile Buzăului au rată de infectare cu coronavirus ZERO. Unde sunt cele mai multe cazuri

Județul Buzău începe anul 2022 cu rată de infectare aproape zero, mai exact 0,35 la mie. Aproape jumătate din localitățile județului au rată 0.

Concret, 42 de localități ale județului Buzău au luni, 3 ianuarie, rată de infectare zero. Și restul localităților stau destul de bine din punct de vedere al infectărilor, multe dintre ele având o singură persoană infectată cu coronavirus în ultimele 14 zile. Cea mai mare rată de infectare este la Ziduri. Aici, rata de infectare este 2,01 la mia de locuitori. Este și singura localitate din județul Buzău care are rată de infectare peste 2 la mie.

În primele 3 zile ale anului 2022, doar 35 de persoane testate au fost confirmate cu COVID. Astfel, județul Buzău are o rată de infectare de 0,35 la mia de locuitori, ceea ce plasează județul sub media națională, care este de 0,56 la mia de locuitori.

Până în acest moment, nicio persoană din județul Buzău nu a fost confirmată ca fiind infectată cu noua tulpină africană a coronavirusului, Omicron.