Actualitate

Vești bune pentru bolnavii care au nevoie rapidă de investigații RMN gratuite

Spitalul de Boli Cronice din Smeeni vine cu vești bune pentru bolnavii care au nevoie urgentă de investigații RMN dar nu-și permit să le plătească. Începând cu 1 mai, unitatea medicală care de două luni a pus în funcțiune cel mai performant aparat a încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate astfel că poate asigura și investigații gratuite.

Cel mai important este că, potrivit, directorului Marilena Dobrescu, cei care au nevoie de o astfel de investigație gratuită, în regim de urgență, nu sunt puși să aștepte chiar dacă spitalul are deja o listă de așteptare cu pacienți care au solicitat RMN. Pe scurt, se merge pe prioritizarea cererilor în funcție de diagnostic nu doar în funcție de data la care s-a făcut solicitarea. Mai mult decât, unitatea medicală poate rezolva gratuit zeci de cereri lunar.

Marilena Dobrescu, managerul Spitalului de Boli Cronice din Smeeni a explicat la Focus TV cum se procedează în cazul investigațiilor RMN pentru pacienții care nu-și permit să le plătească. Mai exact, managerul a punctat faptul că cei care de exemplu au nevoie de un RMN și sunt programați la o operație vor putea face investigația destul de rapid, fără să fie nevoiți să aștepte cu săptămânile. Asta chiar dacă, pe de altă parte, managerul unității medicale, explică faptul că spitalul are o adresabilitate foarte mare, fiind chiar și pacienți din Bacău care au venit la Smeeni.

În prezent, există o listă de așteptare de 60 de pacienți care au depus cerere că vor investigații gratuite chiar înainte ca spitalul să încheie contract cu CJAS, dar care vor intra, cu toții, la RMN în luna mai.

Luna, spitalul poate asigura un număr mediu de 100-120 de investigații RMN gratuite.