Actualitate SĂNĂTATE

Vești îmbucurătoare din spitale după scăderea numărului de infectări cu coronavirus: în sfârșit, avem libere paturi cu oxigen. ”Nu lăsați garda jos”, îndeamnă, însă, medicii și autoritățile

Sunt vești care vin ca o oază de speranța din criza coronavirusului.

La Buzău, se înregistrează o scădere semnificativă a infectărilor,  dar și a deceselor înregistrate în rândul bolnavilor cu Covid.  Sâmbătă s-au înregistrat la Buzău 82 de cazuri de noi de coronavirus la un număr de peste 720 de teste efectuate. Și numărul deceselor a scăzut, fiind raportate în această zi un număr de 5.

Duminică au fost și mai puține cazuri de Covid. Direcția de Sănătate Publică a raportat 68 de infectări și o reinfectare  la un total de peste 500 de teste efectuate în decursul a 24 de ore. Scăderea este semnificativă, dar fiind că, de pildă, la finele lunii august, Buzăul avea și 500 de cazuri noi de coronavirus.

Scăderea  cazurilor noi de infectare cu coronavirus se simte de acum  și în spitale, unde au început să se mai găsească paturi cu oxigen pentru bolnavii cu forme moderate și grave de boală.         

Zilele acestea, sistemul  sanitar primește o gură de oxigen la propriu pe care cadrele medicale o așteptau. Se simt măsurile de stopare a lanțului pandemic luate acum 3 săptămâni, dar si faptul că întreaga comunitate a fost de acord cu acea săptămână de ajutor dată sistemului medical prin rămânerea școlilor în on-line.  Au început să fie patru libere cu oxigen. Zic eu că se  se simt si efectele vaccinării. Duminică au fost 2700 de vaccinări, din care 610 cu prima doză. Putem vorbi în acest moment de o situație stabilă, însă asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm  la restricții și la a fi cu garda sus pentru că lucrurile pot fi imprevizibile.  De aceea, îndemn la responsabilitate si prudență, vedem situația din unele state europene, din Olanda, Austria, Germania, care au introdus măsuri suplimentare și unde oamenii sunt alarmați de potențialul de revenire a acestei boli.
Săptămâna aceasta ne vom intensifica efortul pe sprijinul vaccinării și spre găsirea soluțiilor pentru testele de salivă ce se vor efectua în școli ”, a declarat luni dimineață prefectul de Buzău, Daniel Țiclea.

Citește și AICI

Autorul știrilor

Cristina Sterian

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Incepura scolile… si se vor inchide fix la timp pentru vizitele si petrecerile de sarbatori.

    Totusi, Slava Domnului ca este mai bine si Doamne, Ajuta si de-acum incolo! 🙂

    Aceasta este “victoria”, “cadoul” catre populatie si angajatii din sistemul sanitar al… DSP-ului din Buzau, al comitetului, nostru, pentru situatii de urgenta si al tuturor celor care au facut muncit pentru aplicarea masurilor de siguranta a sanatatii publice… direct sau facand lobby pentru ele, oricat de greu le-a fost si/sau cat i-a costat asta.

    Doamne, Ajuta! 🙂