Actualitate

După valul de accidente grave din week-end, polițiștii de la Circulație fac anunțul. Ce se întâmplă de vineri pe șoselele din Buzău

Foto arhiva
Foto arhiva

Valul de accidente grave produse la sfârșit de săptămână pe șoselele din Buzău îi determină pe polițiștii de la Serviciul Rutier să intensifice controalele în trafic. Pentru a stopa șirul tragediilor, oamenii legii vor acționa în week-end pe toate șoselele din județ, cu mult mai multe echipaje. Vor avea în vizor cele mai tranzitate șosele, dar și drumurile județene, unde nu de puține ori șoferii circulă băuți sau cu viteză excesivă.

A fost un week-end însângerat pe șoselele din județul Buzău.  O tânără de 21 de ani a pierit iar alte 7 persoane, între care și un copil de 5 ani,  au fost rănite în urma unor accidente grave produse pe drumurile din județul Buzău.  Două dintre cele trei evenimente cu urmări dramatice au avut drept protagoniști tineri, fără experiență la volan.

Primul din seria accidentelor grave s-a produs sâmbătă seară pe DN 1 B, în apropiere de Hanul lui Țintă.  Trei mașini, toate conduse de tineri  până în 25 de ani s-au ciocnit pe șosea.  Doi dintre ei au ajuns la spital în stare gravă. Câteva ore mai târziu, un alt accident avea să se producă pe DN 10, în localitatea Cândești. Un tânăr de 20 de ani, din Măgura, care conducea un bolid, a pierdut controlul volanului și a intrat într-un stâlp. El a ajuns la spital, însă prietena lui, o tânără de doar 21 de ani, a murit.  Culmea este că același tânăr care a provocat tragedia de la Cândești a mai trecut o dată pe lângă moarte în urmă  cu 10 luni când a produs un accident în urma căruia a fost grav rănit.  De această dată, prietena lui a sfârșit în mașina pe care el o conducea cu viteză.

“Am sesizat că avem  implicați în multe accidente conducători auto tineri, până în 25 de ani, fără experiență la volan, dornici de adrenalină, de a testa capacitatea autovehiculelor, care îi depășește de multe ori din punct de vedere al capacității și puterii motorului. Nu pot controla mașinile și nu știu cum să manevreze în condiții de siguranță  mașinile pe care le conduc”, a declarat pentru șansanews.ro cms.șef Silviu Dinu, de la IPJ Buzău.

În fine,  un alt accident grav  s-a produs duminică seară, pe DN 2 E 85, la intrarea în localitatea Poșta Câlnău. Trei mașini s-au ciocnit violent iar una dintre ele s-a rupt practic în două. Patru oameni,  membrii a două familii din Poșta Câlnău și din județul Vrancea, au ajuns la spital iar între victime s-a aflat  și un copil de  5 ani.  Unul dintre șoferii implicați era băut la volan, spun polițiștii.

În fața valului de tragedii produse în week-end pe șoselele din Buzău, polițiștii de la Rutieră vor intensifica acțiunile pe toate șoselele din județ. Vor fi scoase mai multe echipaje pe teren la sfârșit de săptămână pentru a supraveghea traficul atât pe șoselele naționale, cât și pe cele județene, încercându se astfel temperarea șoferilor.

“Am prevăzut, începând cu ziua de vineri, pe DN2, acțiuni cu privire la combaterea vitezei și depistarea șoferilor aflați sub influența băuturilor alcoolice, vom continua sâmbătă după amiază pe această linie, vom efectua micro filtre nu doar pe DN ci și pe drumurile județene, acolo unde am înregistrat evenimente rutiere în aceste condiții. Terminăm cu ziua de duminică, atunci când ne așteptăm la un trafic intens pe DN 2E85, către Capitală, dinspre Moldova, acționăm cu mai multe aparate radar pentru a calma cumva conducătorii auto care se simt împinși să apese mai tare pedala de accelerație.”