Actualitate

Vezi AICI cum vor învăța copiii de săptămâna viitoare

Ziua mult așteptată pentru elevi, părinți și profesori.

Vineri, 12 noiembrie, se decide scenariul după care vor învăța copiii, săptămâna viitoare. Toate școlile din municipiul Buzău au rămas zilele acestea în online din cauza incidenței crescute a infectărilor dar și din cauza presiunii de spitale care sunt sufocate de bolnavi COVID. Vineri, în funcție de noile date, autoritățile urmează a se stabili dacă elevii vor reveni în bănci de săptămâna viitoare ori vor învăța tot din fața calculatorului.

Pe de altă parte, se vor decide scenariile desfășurării cursurilor și pentru celelalte școli din județ, acolo unde va fi luată în calcul rata actualizată a vaccinării cadrelor didactice, care trebuie să treacă de pragul de 60 la sută pentru ca elevii să poată reveni în bănci.  

La Buzău, rata de îmbolnăvire a populației a scăzut față de săptămânile trecute, ajungând pe municipiu la 8.5 iar pe județ la 6.3, conform raportării de joi, cea mai recentă. Însă pe spitalele care tratează bolnavi COVID presiunea e la fel de mare: nu sunt locuri la Terapie Intensivă iar în secții e supraaglomerat, existând riscul ca în cazul unei noi creșteri a infectărilor se se creeze un blocaj.

In aceste condiții, decizia autorităților privind modul în care se vor desfășura cursurile la Buzău nu poate fi încă anticipată, fiind așteptată de toată lumea.  

Aici veți afla scenariile stabilite de autorități privind modul în care se vor desfășura cursurile imediat cum deciziile vor fi fost luate.

Citeștehttps://sansanews.ro/decizie-de-ultima-ora-cum-vor-invata-elevii-din-buzau-incepand-de-luni-consiliile-de-administratie-au-hotarat/