Actualitate

Sediul unei instituții importante va fi amenajat într-un fost centru de plasament din Buzău. Mulți vor avea treabă aici

Decizie importantă luată de consilierii județeni, care permite demararea procedurilor pentru mutarea Serviciului Permise în casă nouă. Aleșii au aprobat joi, 11 noiembrie, un proiect de hotărâre prin care o clădire în care a funcționat un centru de plasament este dată în administrarea Instituției Prefectului Buzău pentru a fi mutat aici Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

În prezent, serviciul funcționează într-un spațiu total impropriu. Motiv pentru care, recent, Prefectura Buzău și Inspectoratul Județean de Poliție au cerut sprijinul Consiliului Județean. Cea mai bună variantă găsită a fost un imobil din cartierul Micro 14, fost centru pentru copii. O parte din clădirea de pe strada Simila va fi transformată în sediu al Serviciului Permise. În ședința de joi, consilierii au aprobat darea în folosință gratuită a acestei clădiri către Prefectura Buzău.

“Acea clădire era deja dezafectată, așa că o parte am dat-o în administrarea MAI,deci implicit a Prefecturii Buzău, pentru ca Permisele să poată funcționa într- un spațiu adecvat. Într-adevăr, spațiul actual nu este unul propice. Dacă tot s-a putut, am venit în întâmpinarea acestei instituții. Noi am dat hotărârea, în continuare ei trebuie să ducă la îndeplinire hotărârea pe care noi am dat-o, să amenajeze spațiile, să facă circuite și așa mai departe”, a precizat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Acesta este însă un prim pas. Urmează ca spațiul să fie compartimentat, iar apoi Guvernul să dea o hotărâre astfel încât Permisele să fie mutate în casă nouă. 

“Următorul pas este să se identifice cu acuratețe spațiile care vor fi puse la dispoziția Instituției Prefectului și spațiile care vor rămâne în continuare la dispoziția Consiliului Județean pentru că nu toată proprietatea imobiliară de acolo face subiectul acestui transfer ci mai mult ca sigur trebuie făcută o dezmembrare a cărții funciare și doar acele suprafețe care ne vor fi transmise la Instituția Prefectului vor face subiectul pașilor următori. După părerea mea, această modificare nu se poate face mai devreme de 4 luni”, spune prefectul Daniel Țiclea.

În prezent, Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a vehiculelor își desfășoară activitatea într-o clădire de pe Strada Chiristigii, ce aparține Ministerului Afacerilor Interne.